Хасковският театър “Иван Димов “ ще открие априлската програма в

...
Хасковският театър “Иван Димов “ ще открие априлската програма в
Коментари Харесай

Десетима млади актьори стават дами в театъра

Хасковският спектакъл “Иван Димов “ ще открие априлската стратегия в понеделник. Култовата комедия " Михал Мишкоед " е първото заглавие от афиша. Тя е на възрожденския преподавател, публицист, просветник, преводач и публицист Сава Доброплодни. Постановката е дело на Невена Митева.

Спектакълът e възстановка на първото театрално зрелище на тази пиеса в България, което е било показано на публиката в далечната 1856 година в Шумен. Всички функции са поверени единствено на представители на мъжкия пол. В първите представления, с цел да се превъплътят достоверно в героите и да замязят на дами, те са мажели мустаците си със свинска мехлем и ги посипвали с брашно.  В сегашния театър 10 млади чаровници ще влязат в облиците - Димо Димов, Мартин Властанов, Светослав Славчев, Петко Петков, Ангел Калев, Илия Костадинов, Васил Грънчаров, Валери Радев, Даниел Тотов и Димитър Петров.

Комедията „ Михал Мишкоед “ е известна още със заглавието „ Зех тъ, Радке, зех тъ “, а доста от репликите на героите са се трансформирали в паметни и се знаят от генерации българи.

След Габровския спектакъл в Хасково ще гостува Варненският с “Бащи, неистини и още нещо ” от английския драматург, артист, режисьор и продуцент Рей Куни. Режисурата е на Костадин Бандутов.  На сцената ще излязат актьорите Свилен Стоянов, Валери Вълчев, Милена Кънева, Димитър Мартинов и Веселина Михалкова. Към тях ще се причислят сътрудниците им Валентин Митев, Биляна Стоева, Полина Недкова, Пламен Георгиев и Теодора Михайлова. 26 април е датата, на която феновете ще се срещнат с героите.

Три спектакъла ще радват дребните фенове. Първият от тях е " Таласъмът Тропалан ". Той ще бъде показан на децата тази неделя. Режисьор е Съби Събев. Силвия Предова и любимецът на малчуганите Янко Митев ще влязат в функциите. Второто заглавие е " Вълшебникът от Оз ". Кукленият спектакъл - Стара Загора ще изиграе мюзикъла на 24 – и този месец. В него под режисурата на Боньо Лунгов ще вземат участие Ваня Камянска, Биляна Райнова, Елица Стоянова и Гергана Василева. Янчо Иванов, Калоян Георгиев, Кирил Антонов и Станислав Матев ще бъдат част от мъжкото съсловие на сцената.

  " Щастливият принц " от Оскар Уайлд ще бъде показан на децата на 29 април. Режисурата е на Съби Събев. Отново Силвия Предова ще извършва ролята.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР