Хасковският депутат от ГЕРБ Делян Добрев разкри нови любопитни и

...
Хасковският депутат от ГЕРБ Делян Добрев разкри нови любопитни и
Коментари Харесай

Делян Добрев за шуробаджанащината в Хасково: Родата, не била рода, а дрийм тийм

Хасковският народен представител от ГЕРБ Делян Добрев разкри нови любопитни и много странни моменти по абсурда в община Хасково.

Елена Йончева от Българска социалистическа партия разгласи, че Делян Добрев коли и беси в Хасково, като посочи и всички назначения в общината, които са направени под диктовката на депутата от ГЕРБ.

Преди ден ГЕРБ се отхвърлиха от кмета на града Добри Беливанов, който бе персонална номинация точно на Добрев.
" Българска социалистическа партия завладя Хасково. Кмета го вербуваха още преди една година ", изненадващо разгласи някогашният министър на стопанската система и енергетиката в първото държавно управление на Бойко Борисов пред „ Нова телевизия ", представен от Offnews.

Добрев обаче не сподели за какво, в случай че Беливанов е пристанал на Столетницата още преди година, ръководещата партия е чакала до вчерашния ден, с цел да смъкна доверието си от него.

В тв присъединяване си депутатът от ГЕРБ удостовери, че е изискал назначението на зам.-кметовете на Хасково Милена Трендафилова и Евгени Консулов, с които бил в другарски връзки, а Хасково бил дребен град, в който хората се познавали. Добрев обаче отхвърли да има общ бизнес с тях.

Тези хора съгласно него били изключителни експерти с безспорни качества. Добрев ги разказа като " същински дрийм тийм ", Според него те пожертвали 3-4 пъти по-високи заплати и отишли да работят в общината единствено с цел да може ГЕРБ да извърши предизборните си обещания и да стартират вложения.
" Заплатата на Консулов беше 4000 лв., а пристигна за зам.-кмет за 1200 лв. ", сподели политикът от ръководещата партия.

Добрев съобщи, че единствената му родственик на работа в общината е първата му братовчедка Росица Гаргова.
Очевидно има поради кръвен родственик, тъй като в общината са още брачният партньор на Росица Гаргова - Даниел Гаргов, а към този момент упоменатият Евгени Консулов пък се оказва, че му е кумец.

За брачна половинка Даниел Гаргов, който е ръководител на комисията по бюджет и финанси в локалния парламент, Делян Добрев изясни, че не е назначен, а определен и в това време той имал единствено миноритарно присъединяване в извоюваните публичните поръчки за над 100 милиона лв. (сумата е съгласно Елена Йончва), които били извоювани от него.

Ето какво демонстрира следствие и на Offnews за „ дрийм тийма " на Добрев:

Зам.-кметът Милена Трендафилова е съученичка и някогашен съучастник на Делян Добрев. Другият " зам " е Евгени Консулов, който с изключение на съученик и някогашен съучастник (очевидно не е сегашен, както твърди и Добрев), е и кумец на върховен член на ГЕРБ. Неговата майка - Лилия Консулова е общински консултант от ГЕРБ в общинския съвет.
Кумата на Делян Добрев Биляна Димитрова става секретар на община Хасково, а брачният партньор ѝ Георги Димитров е назначен за ръководител на общинската изборна комисия.

За ръководител на общинския съвет е определена Таня Захариева, която през 2014 година бе определена с преференция за народен представител от ГЕРБ, а откакто се отхвърли бе обезщетена с шефското място в " Булгартрансгаз " - държавно сдружение, на което Добрев бе принципал като министър в първото държавно управление на Бойко Борисов.

Първата братовчедка на Добрев Росица Гаргова става шеф на финансовата дирекция на община Хасково, а брачният партньор ѝ Даниел Гаргов е създаден в ръководител на комисията по бюджет и финанси в локалния парламент. Гаргов е акционер допълнително от 40 компании с доста сериозен бизнес - „ Еко Традекс Груп " АД, веригата обмен бюра " Форуком ", пътностроителната " Европът 2005 " ООД и доста други. " Еко Традекс Груп " има контракт с община Хасково за рекултивация на локалното бунище на стойност от 3,336 милиона лв., а също така независимо или в консорциум е получила контракти за саниране по " безплатната " стратегия. " Европът 2005 " пък построява и ремонтира общински пътища в хасковско.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР