Хасково и Спортни таланти ще спорят за титлата в ББЛ

...
Хасково и Спортни таланти ще спорят за титлата в ББЛ
Коментари Харесай

Хасково – Спортни таланти е финалът в ББЛ Б група

Хасково и Спортни гении ще спорят за купата в ББЛ Б група през този сезон. Двата отбора завоюваха днешните си полуфинали, отстранявайки надлежно Чардафон Б и Ямбол Б, като изгубилите ще премерят сили в мача за бронза. Двубоите за медалите са на следващия ден в зала „ Дружба “ в Хасково.

В първия полуфинал Хасково се наложи над Чардафон Б с 96:72, откакто водеше съвсем през целия мач.

След равностойно начало домакините взеха леко преимущество и след първата четвърт водеха с 24:17. Подемът в играта на Хасково продължи и през втория интервал, като отборът заигра по-стабилно в подкошието и на почивката се откъсна с 56:37. Преднината му доближи 35 точки след паузата, а преди последната част той водеше с 84:52. Чардафон Б съумя да заличи част от изоставането с след паузата, само че разликата бе прекомерно огромна за търсене на освен това.

Ивайло Тонев още веднъж бе в основата на триумфа с 29 точки и 9 битки. Динко Христов приключи с 22 точки и 10 битки, а 15 точки осъществя Виктор Колянов. За противника Антонио Станков бе над всички с 22 точки и 10 битки, Димитър Радев приключи с 19 точки и 7 битки, Стефан Бакалов има 13 точки, 11 добави Петър Митков.

Далеч по-голяма конспирация предложи вторият полуфинал, в който Спортни гении победи Ямбол Б с 81:79 след продължение и куп обрати през целия мач.

Символичните посетители в срещата стартираха с 8 безответни точки, само че след 10 минути игра столичният отбор обърна 20:18. През втория интервал се стигна до няколко смени на водачеството, а на почивката разликата от 2 точки за Спортни гении се резервира – 38:36. Мачът продължи да бъде доста оспорван и след паузата с нова серия от обрати, като преди заключителната четвърт този път Ямбол Б имаше леко преимущество – 55:53. Две секунди преди края тимът от София водеше с 3 точки, само че Евгени Иванов бе фаулиран. Той не трепна и при трите наказателни удара, с което прати мача в продължение – 70:70, само че в добавеното време Спортни гении въпреки всичко съумя да измъкне триумфа. Заради насъбрани фаулове мача не довършиха Васил Христов и Майкъл Харт от състава на спечелилите, както и Мартин Чавдаров, Стилиян Иванов и Евгени Иванов. Това остави Ямбол Б едвам с четирима баскетболисти в последните три минути поради по-късата му ротация.

Васил Христов бе най-резултатен за спечелилите с 16 точки, 15 означи Димитър Търпанов (7 борби), с 14 е Галимир Томов, а 10 вкара Дамян Диков. За противника Стилиян Иванов осъществя 23 точки, Евгени Иванов се регистрира с 20 точки и 11 битки, Милен Костов записа 15 точки и 9 битки, а с 10 точки и 11 битки е Мартин Чавдаров.

На петото място приключи Ънстопабъл Б, който завоюва служебно мача си против Foot Court с 20:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР