Хасково. 6102 текстилни изделия, парфюми, чанти и аксесоари със съмнения,

...
Хасково. 6102 текстилни изделия, парфюми, чанти и аксесоари със съмнения,
Коментари Харесай

Агенция „Митници“: Хиляди текстилни изделия, парфюми и чанти с логото на известни марки са намерени в турски автобус на пункт „Капитан Андреево“

Хасково. 6102 текстилни произведения, парфюми, чанти и аксесоари със подозрения, че са създадени в нарушаване на права върху интелектуалната благосъстоятелност, са арестувани на 4 юли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Митници “ .
Стоката е открита при инспекция на рейс, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът и пасажерите декларирали, че не внасят персонални движимости, артикули или валутни полезности за обявление. Автобусът е селектиран за щателна митническа инспекция, при която в багажното поделение са открити хиляди артикули, с търговски темперамент, опаковани в кашони. В хода на инспекцията е открито, че стоките са благосъстоятелност на един от пасажерите. Открити са 3925 текстилни произведения, по-голяма част от тях детски комплекти, тениски и къси панталони, долни дрехи и летни шалове, както и 720 парфюма и тоалетни води, по 469 броя чанти и колани, 441 портмонета, както и 78 чифта чехли и маратонки. Всички носят обозначенията на 22 световноизвестни търговски марки, измежду които Louis Vuitton, Adidas, Nike, Puma, Calvin Klein, Gucci, Philip Plein, Armani.
В осъществяване на Европейския Регламент 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност и Закона за марките и географските означения имитациите са арестувани и за случая ще бъдат осведомени правопритежателите на комерсиалните марки.
Във връзка със отбраната на права върху интелектуалната благосъстоятелност в осъществяване на Регламент 608/2013 година на Европейски Съюз и Закона за марките и географските означения през шестте месеца на 2018 година при 143 случая на Министерство на правосъдието Капитан Андреево са арестувани 124 414 продукта. Образувани са 633 преписки. Най-често арестуваните артикули през интервала са дрехи, парфюми и козметика, чанти, портмонета, обувки, маратонки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР