Харви Уайнстийн е достигнал до предварително споразумение да изплати 44

...
Харви Уайнстийн е достигнал до предварително споразумение да изплати 44
Коментари Харесай

Изнасилвачът Уайнстийн плаща $44 милиона на своя жертва, за да го съди

Харви Уайнстийн е достигнал до авансово съглашение да изплати 44 млн. $ на една от дамите, които го упрекват в полово принуждение. Според „ Уолстрийт джърнъл “ до договорката се е стигнало след договаряния сред Уайнстийн, неговите обвинители, членовете на борда на бившето му кино студио и основната прокуратура на Ню Йорк.

Споразумението ще постави завършек на делото и ще компенсира жертвите на холивудския продуцент. Ако тя се завърши, ще отпадне гражданският иск от основната прокуратура на Ню Йорк от предходната година, който упреква борда на продуцентската компания „ Уайнстийн “ в това, че не е защитила чиновниците си от агресивното държание и половите похищения на Уайнстийн.

Във въпросните 44 млн. $ са включени към 30 млн. адвокатски такси за ищците. Не се прецизира, обаче, за коя от жертвите на скандалния продуцент става дума.

14 млн. $ ще отидат за заплащането на таксите на обвързваните с Уайнстийн, в това число членовете на борда на някогашната му компания, които в желае са оповестени за ответници.

Информацията не е доказана от Уайнстийн или от представители на компанията му.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР