Хърватският производител на електрически автомобили Rimac Automobili най-после ще може

...
Хърватският производител на електрически автомобили Rimac Automobili най-после ще може
Коментари Харесай

Електромобилът на 21 век е от Балканите и с български интериор

Хърватският производител на електрически коли Rimac Automobili най-сетне ще може да създаде своя Concept One - най-бързо ускоряващия се електромобил в света.

Компанията получи финансиране от 30 млн. евро от най-големия производител на батерии в Китай - Camel Group. Преговорите сред двете компании завършиха сполучливо и договорката към този момент е реалност.

 Снимка 313808
Източник:

Инвестицията е ориентирана към 2 основни области - създаване на чисто нова, съвременна индустриална база за софтуерния бизнес на хърватската компания и серийно произвеждане на електрическия суперавтомобил от ново потомство - Concept One, чийто освежен модел би трябвало да бъде показан публично през 2018 година

 Снимка 313919
Източник:

Разработката на Concept One стартира още през 2011 година, само че Rimac Automobili едвам в този момент разполага с всичко належащо за серийното му произвеждане. Предвидени са 8 автомобила, като всеки от тях ще се продава на цена от 900 000 евро.

 Снимка 313910
Източник:

Основателят и основен изпълнителен шеф на компанията Мате Римак изясни дългия период по основаването на автомобила с това, че не е желал да употребява подготвена скица, а да направи електрическия автомобил на 21 век.

Електрическият суперавтомобил е с впечатляващи характерности - той е екипиран с 4 електромотора с обща мощ от 1088 конски сили. Максималният въртящ миг на автомобила е забележителните 1600 Нм.

 Снимка 313909
Източник:

Concept One се зарежда от акумулаторен блок с потенциал 92 киловат часа. Хърватската суперкола да форсира от 0 до 100 км/ч. за 2.6 секунди, а оптималната й скорост е 305 км/ч. Теглото й е 1850 кг.

Благодарение на впечатляващите си благоприятни условия, електрическият суперавтомобил може да се съревновава с най-бързите спортни коли. Rimac Concept One завоюва съревнование с Tesla Model S P90D и сегашния флагман на Ferrari - LaFerrari (видеото под статията).

 Снимка 313916
Източник:

Интересен факт е, че интериорът на Rimac Concept One е направен от българската тунинг компания Vilner.

Светли вероятности за бъдещето


 Снимка 313915
Източник:

30-те милиона евро, вложени от Camel Group, са най-голямата директна задгранична инвестиция в хърватска софтуерна компания, оповестяват от Rimac Automobili.

" Тази инвестиция ще ни помогне да ускорим растежа, да внедрим нови артикули на пазара и да разтеглим световното ни наличие ", сподели основателят и началник на компанията Мате Римак.

 Снимка 313911
Източник:

3 милиона евро от инвестицията ще бъдат вложени в сестринската компания Greyp Bikes, която създава висококачествени електрически колела.

 Снимка 313913
Източник:

Хърватската компания продава електрически високоефективни коли под лична марка, само че те са единствено образец за софтуерния й потенциал. Основната активност е създаването и производството на усъвършенствани акумулаторни системи, задвижващи механизми и други съставни елементи за коли на други компании. Наскоро компанията достави съвременна акумулаторна система на Aston Martin.

 Снимка 313917
Източник:

" Нашата тактика е да се движим нападателно в бизнесa с транспортни средства, захранвани от нови източници на сила, предоставяйки модерни акумулаторни системи, задвижващи механизми и други съставни елементи за колите на огромните производители на търговски и пътнически коли в Китай. Rimac е съвършен избор за нас ", сподели Лю Чанглай, изпълнителен шеф на Camel Group.

 Снимка 313912
Източник:

Той разяснява, че неговата компания е впечатлена от обстоятелството, че Rimac създава и създава всички основни системи за транспортни средства изцяло независимо - вътре в компанията.

" Развълнувани сме да използваме нашите синергии, с цел да доставим на пазара съставни елементи и технологии за електрически коли на международно равнище и да помогнем за ускорение на прехода към изцяло електрически авто парк ", уточни Лю.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР