Хърватските власти съобщиха, че полицията е арестувала четирима души, заподозрени

...
Хърватските власти съобщиха, че полицията е арестувала четирима души, заподозрени
Коментари Харесай

Полицията залови дрога за над 7 млн. евро в Хърватия

Хърватските управляващи оповестиха, че полицията е арестувала четирима души, обвинени в контрабанда на стотици килограми кокаин на стойност над 7 милиона евро, при последната акция, ориентирана против наркотрафика, заяви Агенция Франс Прес.

Министерството на вътрешните работи съобщи, че арестите са осъществени след следствие на мрежа за трафик на опиати, обвързвана с Доминиканската република и Еквадор.

Според изказването на вътрешното министерство обвинените са се надявали да придобият " забележителна материална облага посредством набиране, превозване, предпазване и препродажба на кокаин ".

Хърватия се намира на така наречен Балкански маршрут - жизненоважна директна мрежа, употребена от незаконни синдикати за контрабанда на опиати, оръжия и хора в Западна Европа.

През април прокурорите в страната упрекнаха осем души в трафик на кокаин от Южна Америка към Хърватия и други страни - членки на Европейския съюз, на стойност над 16 млн. евро.

Според локалните медии се счита, че групата е част от хърватския клон на балканския " кокаинов пръстен ", обвързван с някогашния наркобос Дарко Шарич, който е в пандиза в Сърбия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР