Хърватската компания, позната в грижата домашни любимци Pet Network International

...
Хърватската компания, позната в грижата домашни любимци Pet Network International
Коментари Харесай

Хърватска компания, която стои зад марката Maxi Pet у нас, придобива Зоо Груп Стефанов

Хърватската компания, позната в грижата домашни любимци Pet Network International ще придобие български търговец на дребно Зоо Груп Стефанов в България, която стои зад 29 магазина и платформа за електронна търговия у нас. Това оповестиха от PNI.

В България PNI оперира посредством магазините Maxi Pet в София, Пловдив, Варна и Шумен . След сливането със Зоо Груп Стефанов, активността на активността PNI отсега нататък ще бъде консолидирана под марката - Нечовешки магазини " Д-р Стефанов ".

Следващата седмица ще бъде открит нов огромен магазин за домашни любимци в огромен супермаркет в южната част на София, с което общият брой на магазините ще стане 35, заяви представител на PNI, представен от SeeNews.

Сегашният основен изпълнителен шеф на Зоо Груп Стефанов - Марио Иванов ще застане отпред на обединената компания в България.

" Сделката е извънредно значима за нас. Тя укрепва позицията на PNI в района Югоизточна Европа и потвърждава, че растежът и вложенията са нашата съществена движеща мощ ", разяснява основният изпълнителен шеф на PNI Тимо Терво.

PNI разгласи и придобиването на хърватския търговец на дребно за грижи за домашни любимци Zvjerinjak . Тази договорка ще разшири наличието в Загреб, като магазините на Zvjerinjak ще се ребрандират на Pet Centar в идващите няколко месеца.

PNI е със седалище в Загреб и е един от огромните бизнеси за търговия на дребно в грижата за домашни любимци в района на Югоизточна Европа, опериращ с над 200 директно притежавани магазина.

Създаден е през 2018 година от водещи играчи в бранша на пазарите на Хърватия, Словения, Румъния и Сърбия. Компанията отвори първия си магазин Maxi Pet в България през 2020 година Другите й марки магазини в Югоизточна Европа са Pet Centar, Animax и Mr. Pet.
 Германската верига Mix Markt отвори първия си магазин в София
Германската верига Mix Markt отвори първия си магазин в София

На бул. Г.М. Димитров до едноименната метростанция

Зоо Груп Стефанов е учреден през 2009 година и с изключение на българската мрежа от магазини оперира и платформата zoomagazin.eu.

Марката е профилирана в предлагането на храни и аксесоари за домашни любимци. Занимава се и с пряк импорт и дистрибуция.

Миналата година The Rohatyn Group (TRG) продаде PNI на частната капиталова компания A&M Capital Europe.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР