Хърватска съобщи за първи случай на маймунска шарка, броят на

...
Хърватска съобщи за първи случай на маймунска шарка, броят на
Коментари Харесай

Първи случай на маймунска шарка в Хърватска, в Гърция заразените се увеличават -

Хърватска заяви за първи случай на маймунска шарка, броят на инфектирани в Гърция постепенно се усилва, съобщиха хърватската национална телевизия ХРТ и гръцкият вестник „ Катимерини “.

Мъж, който се е завърнал наскоро от пътешестване до Италия и Испания, е диагностициран със болестта в загребската инфекциозна болница „ Д-р Фран Михайлевич “ в четвъртък вечерта. Мъжът не е приет в болница, тъй като е с леки признаци на болестта, а е подложен в изолираност.

В Гърция са доказани три случая на маймунска шарка, оповестява в. „ Катимерини “, като се базира на Националната организация за публично здраве. Изследва се още един недоверчив случай.

Националната организация за публично здраве акцентира, че рискът от заразяване с маймунска едра шарка за популацията е доста дребен и че са приложени всички нужни ограничения за ограничение на болестта.

Напоследък инфекциозното заболяване се популяризира в редица страни отвън Африка. Досега са открити към 2500 случая в 35 страни отвън Африка.

Симптомите на маймунска едра шарка нормално не престават от 2 до 4 седмици. Инфекцията се предава посредством непосредствен контакт със инфектиран човек или животно или със нечисти с вируса материали, споделя Световната здравна организация.

Вирусът на маймунската едра шарка се предава от един човек на различен посредством непосредствен контакт с пострадвания, телесни течности, дихателни капки и инфектирани материали, като да вземем за пример спално долни дрехи.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР