Хърватия може да се присъдени към Организацията за икономическо сътрудничество

...
Хърватия може да се присъдени към Организацията за икономическо сътрудничество
Коментари Харесай

Хърватия може да се присъдени към ОИСР в рамките на три години

Хърватия може да се присъдени към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) в границите на две и половина или три години, съобщи основният договарящ Гордан Гърлич Радман, като означи, че страната е постигнала минимум от условията от шестте кандидатки, съобщи Хина.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз стартира публично договаряния с шестте кандидатки на 25 януари.

Хърватия е приела 29 законови инструмента от общо 253, които се изискват от основания в Париж клуб на индустриално развитите страни.

Бразилия е приела 105 инструмента, Румъния - 56, Аржентина - 51, Перу - 46, а България 33, съгласно данни в уеб страницата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, отбелязва организацията.

" Получихме участие във всички значими интернационалните организации като се изключи Организацията за икономическо сътрудничество и раз ", посочи външният министър Гърлич Радман във видео послание към хърватите по време на среща с диаспората в Парагвай преди седмица.

Присъединяването към учредената през 1961 година организация, сплотяваща страни, които се дефинират като демокрации и пазарни стопански системи, е политически значимо за хърватското държавно управление и по тази причина то натовари външното министерство с присъединителните договаряния.

През февруари 2022 година хърватското държавно управление сформира преговорен екип, а външният министър Гърлич Радман стана основен договарящ. Представител на министерството на стопанската система също беше включен в екипа.

На 16 март Гърлич Радман се срещна в Париж с генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман, като съобщи в Туитър, че са имали " отлична среща ".

Хърватия подаде публично кандидатурата си за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз на 25 януари 2017 година

" През 2021 година нашето съдействие с Организацията за икономическо сътрудничество и раз се ускори доста и  получихме опцията да се присъединим към повече работни организации, което в последна сметка докара до започване на договаряния на 25 януари 2022 година ", съобщи министерството.

В края на присъединителния развой Организацията за икономическо сътрудничество и раз организира повсеместен обзор, с цел да се увери, че страните кандидатки в действителност са изпълнили това, което се желае от тях, съобщи представител на организацията.

Според предварителни оценки от страна на Организацията за икономическо сътрудничество и раз договарянията за присъединение на Хърватия няма да продължат по-дълго от две години и половина или три години, показаха публични представители от министерството на външните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР