Хърватия и Мароко ще изиграят предпоследния двубой от Световното първенство,

...
Хърватия и Мароко ще изиграят предпоследния двубой от Световното първенство,
Коментари Харесай

Хърватия и Мароко в спор за бронза на Мондиал 2022 в Катар

Хърватия и Мароко ще изиграят предпоследния дуел от Световното състезание, с което ще дефинират носителя на бронзовите медали. Срещата стартира в 17:00 часа на “Халифа стейдиъм ” в Ал Раян.

И до момента в който финалът постоянно е най-очакваният конфликт от всеки шампионат, дребният край пък се подрежда измежду дуелите, които провокират минимален интерес. Не е кой знае какво настроението и измежду самите тимове, откакто към този момент отпаднаха на полуфиналите и изгубиха шанса да се борят за купата. И хървати, и мароканци обаче настояват, че отново ще се раздадат.

Хърватите към този момент изгубиха статута си на втори в света, само че ще се постараят да бъдат трети най-малко до идващия мондиал след четири години. Съперникът им пък към този момент влезе в историята като първия африкански състав, стигнал толкоз напред в шампионата, напомня БНР.

Европейците ще са без титулярния си десен бранител Йосип Юранович, който е с контузия. Още двама от главните футболисти са под въпрос - Марсело Брозович и Йошко Гвардиол. Проблеми с контузени има и при мароканците, които в полуфинала останаха без трима от титулярните си бранители в лицето на Ромен Саис, Нусаир Мазрауи и Наиф Агер. Не е несъмнено дали някой от тях ще успее да се възвърне.

Освен всичко спечелилият в дребния край ще вземе и с 2 млн. евро повече като награда от ФИФА, откакто за третото място е очакван бонус от 27 млн., а за четвъртия - 25 млн.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР