Харвардски учени направиха сензационно изявление. По думите им хората, които

...
Харвардски учени направиха сензационно изявление. По думите им хората, които
Коментари Харесай

Спирането на тази вредна храна е опасно за живота

Харвардски учени направиха сензационно изказване. По думите им хората, които се пробват да отслабнат, изключвайки кифлите и кексчетата от диетата си, вечно са понижили продължителността на живота си. Откритието е направено от откриватели, работещи в болница в Харвардското здравно учебно заведение, написа zdrave.to.

Резултатите от проучването, оповестени в тясно профилирано списание, незабавно се появиха на първите страници на водещите международни медии.

По-рано се смяташе, че цялостното отменяне на простите въглехидрати е основата освен на здравословното хранене, а и на мнозина от най-популярните модерни диети. Оказа се обаче, че всички тези ограничавания не водят до нищо положително в дълготраен проект.

Проучването включва към триста хиляди души. Изследователите в продължение на доста години изследват диетата, заболяванията, онкологичните проблеми на доброволците. Те били хора от разнообразни националности на възраст от 44 до 70 години. Като се имат поради полът и възрастта, откривателите правят оценка връзката сред приема на въглехидрати и смъртността. Резултатите били изненадващи.

" Човек, несъмнено, може да живее без въглехидрати, само че се оказва, че за множеството хора това е пътят към преждевременната гибел! " споделя Уолтър Уиллет, професор в университета в Харвард.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР