Хармонията в отношенията между мъжете и жените се постига толкова

...
Хармонията в отношенията между мъжете и жените се постига толкова
Коментари Харесай

Мъжете помолиха: Жени, спрете да правите това и всичко ще бъ...

Хармонията в връзките сред мъжете и дамите се реализира толкоз мъчно, че в случай че съдим по броя на разводите, множеството от нас са се отказали от тази борба. Но в името на любовта, децата и компанията в леглото, можем  да променим това, като стартираме да се слушаме повече.

Не, това не значи мъжете да стоят на дивана и да слушат още повече това, което ние им приказваме, написа " Една ".

Време и ние да чуем някои от уместните рецензии, които ни насочат. И в случай че ги вземем тези забележки под внимание, току-виж сме почнали да живеем по-спокойно:
Да отхвърляме комплиментите
„ Много си красива “, споделя той. Тя: „ А, красива. Глупости. Виж ми корените на косата, за боядисване съм от две седмици “. И бам, край. Вместо да ни стане прелестно и да благодарим на индивида до нас, че ни зачита, ние се усещаме длъжни да му покажем, че бърка и че нищо толкоз хубаво няма в нас.



А след това се сърдим, че стопират да ни вършат похвали.

Следващия път просто благодарете, усмихнете се и го целунете. После се наслаждавайте на новия метод, по който се чувствате – оценена от мъжа, а не принизена от личните си думи.
Сериалите да ни внушават нереалистични условия на тематика „ романтика “
Романтичните комедии основават прекомерно повишени упования у дамите за държанието на мъжете. Реалният живот не е подобен, никой не може да се държи като във филм. Спрете да гледате такива филми и да се сърдите, че мъжете не са като филмовите герои. Просто не е почтено.
Да ги караме да се досещат
Не очаквайте от мъж, че ще забележи инцидентно метнатото алено палто и ще се сети, че ще му отива една хубава нова чанта. Мъжете не четат тези знаци, не ги схващат и да им се сърдим най-после, че не са ни прочели мислите, е просто неуместно.



Ако желаете нещо, кажете го. Това е първа точка в правилника за връзките сред мъжете и дамите.
Да се оплакваме за вдигнатата седалка на тоалетната
Трябва ли мъжете да смъкват седалката на тоалетната откакто са я употребили или пък дамите би трябвало да го вършат когато влязат? В някои фамилии това в действителност е голям проблем. Но щом те не ни карат да подвигаме седлката, откакто сме завършили, за какво да желаеме от тях да я смъкват?

Нека всеки се грижи за личното си улеснение.
Да ги питаме за мнението им за други дами
Това си е капан. Ако отговори, че му харесва, „ е какво, аз не съм ли задоволително хубава “. Ако отговори, че не му харесва – „ е какво, ще ме лъжеш ли в този момент, нали я виждам какъв брой е хубава “.

Никаква изгода няма от подобен диалог. Така или другояче дамите и мъжете виждат разнообразни неща в една жена или в един мъж.
Да споделяме „ би трябвало да поговорим “
Това са думи, които са в положение да изнервят и най-спокойния мъж. Внушават иден скандал, даже вие да нямате това поради. Направо кажете каква е тематиката, без тези уводни думи.
Да прекаляваме с рецензиите
Толкова постоянно по улиците се чуват дами, които „ хокат “ мъжете си, че на човек му става неловко да ги слуша. Жените сме прекомерно сериозни към мъжете си, хокаме ги като майка малко дете за разлято мляко и въобще – третираме ги като по-низши обществени създания.



Е, не им харесва и това  е изцяло разбираемо. Те са равноправни възрастни, просто някои техни привички и визии за живота са разнообразни от нашите. Не неверни, разнообразни.
Да се оплаквате, че се среща с приятелите си
Никой няма право да лимитира персоналния живот на другия – нито от срещите му с другари, нито от контакт с родителите му. Това са неговите другари и те са значими толкоз, колкото са значими нашите лични приятелки.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР