Хардуерният директор на Google Рик Остерло показа изцяло обновеното хардуерно

...
Хардуерният директор на Google Рик Остерло показа изцяло обновеното хардуерно
Коментари Харесай

Google представи новото поколение телефони Pixel

Хардуерният шеф на Гугъл Рик Остерло сподели напълно обновеното хардуерно портфолио на компанията. То включва нови телефони, домашни колони, преносим компютър, безжични слушалки и миникамера

© Stephen Lam Още по тематиката
Втори опит за смарт телефон фантазиите на Гугъл

Компанията взе 2000 инженери от HTC против 1.1 милиарда $, като всеки от експертите е работил по телефоните Гугъл Pixel
29 сеп 2017
Гугъл купува част от инженерния екип на HTC против 1.1 милиарда $

Технологичният колос притегля единствено инженери, работили по телефоните Гугъл Pixel
22 сеп 2017 Googlе разкри портфолиото си от артикули за идващия сезон, в това число и второто потомство телефони Pixel. Освен смарт телефона софтуерният колос показа още нови умни колони за дома, нови слушалки и преносим компютър. За момента това е най-масовото показване на хардуерни артикули от Гугъл, която разчита от ден на ден на това свое звено, написа Reuters.

Първото потомство телефони Pixel се показа относително разочароващо на пазара и продажбите му останаха надалеч зад тези на Apple, Samsung и даже по-малки производители като Huawei. Въпреки това посредством новите си хардуерни артикули Гугъл ще може да продължи да постанова операционната си система Android и останалите софтуерни артикули, като по този начин компанията желае да направи постоянна отвесна интеграция, посредством която да има по-голям надзор над портфолиото си.

Новият Pixel

Новите смарт телефони, които ще носят просто името " Pixel 2 ", идват още веднъж в два размера. По-малкият от двата телефона е създаден от инженерния екип на HTC, който беше закупен от Гугъл в края на септември. По-големият телефон е разработка на LG, само че най-вероятно това ще бъде последният път, в който Гугъл разпорежда на външни реализатори да основат телефоните на компанията, след наемането на над 2 хиляди иженери от HTC.

Двата телефона ще бъдат на цени надлежно от 650 и 850 $ и ще бъдат на пазара на 19 октомври. Първото потомство Pixel беше посрещнато добре от критиците, главно поради положителната камера на телефона. Добрите ревюта обаче не се материализираха в мощни продажби и в този момент новите телефони ще се срещнат с няколко казуса.

Подобно на първото потомство Pixel, новите телефони идват в два размера. По-малкият телефон е създаден от към този момент някогашния инженерен екип на HTC, а по-големият - от този на LG

Фотограф: Stephen Lam

Първият от тях е, че Pixel 2 наподобява съвсем идентично като истинския Pixel. Това беше проблем при телефоните на Аpple, като софтуерните медии подлагаха на критика остро неналичието на промени в дизайна при iPhone 6, 6S, 7 и 8. Сега Pixel 2 прави и друга стъпка, която беше избрана като неточност при миналогодишното показване на iPhone 7 – Pixel 2 няма да има обичаен жак за слушалки. Вместо това Гугъл показа безжични слушалки, носещи името Pixel Buds.

" Новият хардуер демонстрира съвършено тактиката ни за смяна на хардуера от вътрешната страна на открито ", разяснява Рик Остерло, шеф на хардуерното звено на Гугъл. Компанията обаче ще има проблеми с налагането на хардуера си. Въпреки че Гугъл е един от най-познатите марки в света, компанията реши да навлезе в смарт телефон промишлеността относително късно, в миг, в който Apple и Samsung към този момент са се обособили като най-големите играчи на пазара.

Още доста – и всичко за Android

Гугъл показа и новия си преносим компютър Pixelbook, който ще бъде първият преносим компютър, работещ с Гугъл Assistant. Освен него в новото портфолио влиза и Гугъл Home Mini – интелигентна колона на цена от 50 $, чиято цел ще бъде да завземе пазарен дял от шлагера на Amazon в сферата Echo Dot. Трети член на фамилията на Гугъл Homе ще бъде Home Max, която ще бъде с две колони и ще бъде на цена от 400 $. Pixel Clips, джобна камера, която да се състезава с продуктите на GoPro в бранша, също беше показана на събитието, което се организира в Сан Франциско.

Както се очакваше, всички артикули са ориентирани към още по-масово прилагане на операционната система на Гугъл Android, както и на умния помощник Гугъл Assistant. Android господства пазара на умни устройства, само че множеството производители употребяват свои лични модификации на системата. При Apple, която употребява своята система iOS, Гугъл заплаща, с цел да идват телефоните на компанията с конфигурирана търсачка и други софтуерни артикули. С отвесната интеграция и налагане на хардуерни артикули Гугъл желае да понижи разноските си и да наложи своята чиста версия на Android като съществена.

Компанията разпореждаше огромни упования на телефоните Pixel преди година, само че те не се извършиха. Според данните на Bloomberg за първото тримесечие от стартирането на телефона през октомври 2016 година от него са продадени 530 хиляди бройки. Според междинните калкулации на анализаторите общо от телефона досега са продадени 2 млн. броя, което не може да се съпоставя с мащаба на продажбите на iPhone и другите серии на Samsung.

Категорията " други " на Гугъл, в която за момента влиза хардуерното звено, дава отговор за 12% от продажбите на компанията през последното тримесечие. Това е втори опит на колоса да навлезе в смарт телефон бизнеса, откакто при започване на десетилетието Гугъл закупи Motorola, само че в последна сметка продаде американската компания на Lenovo, запазвайки портфолиото от патенти. През септември Гугъл взе всички инженери от HTC, работили по телефоните Pixel, против 1.1 милиарда $.
" Видимо е, че Гугъл подхожда съществено към хардуера ", разяснява Ави Греенгарт от GlobalData. " Предвид фокуса върху Pixel 2 и финансовите вложения тактиката наподобява дълготрайна. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР