Хапчета, разработени от фармацевтичната компания Пфайзер“, могат да намалят с

...
Хапчета, разработени от фармацевтичната компания Пфайзер“, могат да намалят с
Коментари Харесай

Хапчето на „Пфайзер“ срещу Covid-19 се очаква на пазара в началото на 2022 г.

Хапчета, създадени от фармацевтичната компания „ Пфайзер “, могат да понижат с 89 % риска от хоспитализация или гибел от Covid-19, в случай че се одобряват за 3 дни след появяването на признаците. Това сочат данните от изследване с присъединяване на 1200 пациенти с Covid-19.

Според Алберт Бурла, изпълнителен шеф на „ Пфайзер “, данните демонстрират, че лекуването с хапчета, може да „ отстрани до девет от 10 постъпвания в болница “.

Възможно най-скоро „ Пфайзер “ възнамерява да стартира да дава данните за своите изследвания на Администрацията по храните и медикаментите.

Това в действителност са резултати от едното от 3-те проучвания, които компанията създава. Резултатите от другите две се чакат до края на годината.

Очакванията са след даване на всички данни и нужното позволение новото лекарство да се появи на пазара при започване на 2022 година

Специалистите по инфекциозни заболявания акцентират, че тези хапчета не са сурогат на имунизацията, само че могат да оказват помощ, в случай че се дадат бързо на хора, които са се заразили с Covid-19 без значение дали са били имунизирани или не.

Друга компания – „ Мерк “ (Merck ) - изпревари „ Пфайзер “ в създаването на хапчета за Covid и към този момент има молба за утвърждение, която Консултативният комитет на Американската администрация по храните и медикаментите би трябвало да прегледа на 30 ноември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР