Хаосът не само в държавата, но и в енергетиката настъпва

...
Хаосът не само в държавата, но и в енергетиката настъпва
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Хаосът настъпва с огромна сила, идеята за депутинизация си остава мит

" Хаосът освен в страната, само че и в енергетиката настава с голяма мощ ".

Това сподели пред ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова по отношение на решението на Конституционния съд, който разгласи, че изборът на ръководител на КЕВР е противоконституционен.

Тя предизвести, че в преходни и заключителни разпореждания на меморандума с Gemcorp изискванията за неговото преустановяване водят до трибунал в Париж:

" Има възможност за каузи против България... Страшно е, в случай че Министерският съвет, министърът на енергетиката и министър председателят са злоупотребили, като са подписали този меморандум с въпросната компания. 100% ясно е, че в тази компания има съветски капитали на доближени на Путин. Митът за депутинизация си остава мит ".

По думите ѝ за следващ път КЕВР нарушава разпоредбите на Закона за енергетиката, защото на 10 юли е трябвало да бъдат оповестени прогнозните цени за месец август:

" Така се основава процедура КЕВР да взима решения, които влизат в действие дни откакто цената е влезнала в действие. Това не води до конкурентоспособност на българската стопанска система и до предвидимост ".

Атанасова заяви, че след писмо на ГЕРБ до ДАНС с запитване за активността на КЕВР и " Булгаргаз " има отговор - ДАНС е направила инспекция и материалите са изпратени на Върховната касационна прокуратура.

" Явно ДАНС са открили погрешни неща и изпращат по подготвеност инспекцията в касационната прокуратура ".

Според нея би трябвало да се отиде на избори, тъй като " в този парламент формула за триумф е невъзможна ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР