Хаос на границата с Турция. Десетки камиони чакат часове наред

...
Хаос на границата с Турция. Десетки камиони чакат часове наред
Коментари Харесай

На „Капитан Андреево” хаос и опашка от камиони - изследват за пестициди

Хаос на границата с Турция. Десетки камиони чакат часове наред поради прекъсването на работата на частната лаборатория за проучванията за пестициди на пункта „ Капитан Андреево”.

Държавата разгласи контракта за наем на лабораторията за незабележим. Така пробите би трябвало да се изследват в София. Това води до дълго очакване.

На пункта дойдоха представители на земеделското министерство и турското консулство, с цел да се срещнат с превозвачите.

„ Лабораторните проучвания към този момент се вършат в централната лаборатория в София. Уточнихме с сътрудниците от турска страна усъвършенстване на този развой, с цел да стане по-бързо. Надяваме се идващите няколко часа да го осъществим. Идеята е да се вземе тестът и те да чакат вътре в страната, с цел да няма скупчване. Трябваше да координираме всичко това, обсъдихме голям брой оферти и следва да ги осъществим “, съобщи зам.-министърът на земеделието Иван Христанов.

" Въпросът е кой е оптималният вид. В момента имаме фрапантно понижаване на пратките от Турция, които подлежат на лабораторен надзор. Истината е, че би трябвало да вземем не повече от 20-30 колета дневно и лабораторията сама по себе си не съставлява тясно място за митническия надзор и няма никакви проблеми в това отношение. Иначе публичната поръчка е подготвена за доставка на лабораторно съоръжение тук. Лабораторният надзор тук ще бъде държавен, а не частен ", уточни още той и добави: „ Досега една и съща компания е правила всичко. Ние нямаме никакви искания към активността на оператора като подобен за ръководство на товар. Нека да остане да действа, само че дружно с още 3-4-5-10 други оператора, както е на всеки различен граничен пункт”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР