Хаос, липса на алтернатива, политическа криза, шокираща безотговорност пред настъпващите

...
Хаос, липса на алтернатива, политическа криза, шокираща безотговорност пред настъпващите
Коментари Харесай

Корнелия Нинова с притеснителна новина за пенсионерите

Хаос, липса на опция, политическа рецесия, шокираща безнаказаност пред настъпващите тежки есен и зима – това съгласно Корнелия Нинова са последствията от вота на съмнение.

" Ако до на следващия ден не бъде признат Законът за ДОО, няма да има нарастване на пенсиите от 1 юли “, каза икономическият министър в оставка в предаването " Лице в лице “.

" Математически този избор на съмнение мина, само че смислово множеството българи се убедиха, че претекстовете за икономическа и финансова политика бяха безусловно несъстоятелни “, сподели още Нинова.

За нея тематиката със Северна Македония е " измислена димка “, с цел да се отклони вниманието и това не е повода за разпада на държавното управление. Според нея изстинката причина са пари и ползи.

Корнелия Нинова призна, че е очаквала кабинетът да изкара по-дълго, тъй като е имало положително съдружно съглашение. Имало е и единодушие по значими политики.

Според нея една от грешките на държавното управление е била това, че не са дали предсказуемост за бизнеса.

" Самите ние не знаехме по какъв начин ще се движат цените, какво ще стане с войната. Те желаеха дълготрайна предвидимост, а ние решавахме проблемите им месец за месец. Помогнахме на бизнеса, само че не им дадохме спокойствието, с цел да могат да възнамеряват дълготрайно производството си “, призна Нинова.

Като друга неточност тя регистрира неприятната връзка сред съдружните сътрудници.

Корнелия Нинова сподели още, че Кирил Петков към момента не е водил диалози с Българска социалистическа партия за присъединяване в проектокабинет, който ще предложи на президента и на Народното събрание.

" Ако ни поканят, ще участваме в диалозите. Персоналното ни включване, в случай че се стигне до там, би трябвало да се реши от националния ни съвет “, добави Нинова.

По думите ѝ обаче по-важно е на този съвет да се разиска план за съдружно съглашение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР