Хънтър Байдън. Снимка: АПБезпрецедентен спектакъл в историята на САЩ: синът

...
Хънтър Байдън. Снимка: АПБезпрецедентен спектакъл в историята на САЩ: синът
Коментари Харесай

Назначаването на специален прокурор по разследването срещу Хънтър Байдън ще усложни предизборната кампания на баща му

Хънтър Байдън. Снимка: АП

Безпрецедентен театър в историята на Съединени американски щати: синът на настоящ президент е изправен пред престъпни обвинявания, до момента в който татко му води акция за преизбиране, евентуално против републиканеца Доналд Тръмп, който пък е изправен против най-малко три идни наказателни каузи, разяснява Ройтерс.

Назначаването в петък на специфичен прокурор, който да проверява Хънтър Байдън, сигурно ще хвърли дълга сянка върху акцията за преизбиране на татко му Джо Байдън, разяснява Ройтерс. През юли Хънтър Байдън пледира почтен по обвиняванията в неплащане на повече от 100 000 $ налози, дължими върху приходи от над 1,5 милиона $ през 2017 година и 2018 година Той не е сключил правосъдно съглашение по друго дело, по което е упрекнат в нелегално владение на огнестрелно оръжие до момента в който употребявал противозаконни опиати, което е углавно закононарушение.

Новата роля на американския прокурор Дейвид Уайс от щата Делауеър може да изправи сегашния президент Джо Байдън да се изправи пред неприятни заглавия и да разсейва него и акцията му за президентските избори през 2024 година, считат високопоставени демократи.

„ Това ще има доста влияние върху преизбирането. Той рискува да бъде принуждаван непрестанно да влиза в пояснителен режим. Всеки път, когато някой бива изправен пред огромно жури или получи призовка, пресата ще се занимава с това. Байдън желае да приказва за стопанска система, оръжия, националната сигурност и (сега) ще му бъде по-трудно да го прави “, сподели почитан член на Демократическата партия.

Демократите се притесняват, че следствия специфичния прокурор може да се разширят. „ Специалните прокурори постоянно намират неща, които не са очаквали да намерят. (Проучването против някогашния президент Бил) Клинтън стартира като следствие на договорка с недвижими парцели, която той и Хилари са сключили, когато той още е губернатор, и приключи с Моника Люински ", напомни демократът.

Демократите се надяваха на реализиране на съглашение за признание на виновност сред Хънтър Байдън и прокурор Уайс. Това би разрешило на президента да не се отклонява със правосъдните проблеми на сина си и да трансферира въпроса към следствия на Конгреса.

Федерален арбитър обаче отхвърли да одобри препоръчаното от Хънтън Байдън съглашение за признание на виновност и Уайс сподели в петък, че след това диалозите сред двете страни са били прекъснати.

Потенциален правосъден развой покачва опцията за невиждан театър в историята на Съединени американски щати: синът на настоящ президент е изправен пред престъпни обвинявания, до момента в който татко му води акция за преизбиране, евентуално против републиканеца Доналд Тръмп, който пък е изправен против най-малко три идни наказателни каузи.

Републиканците упрекнаха Джо Байдън, че печели от бизнес начинанията на сина си в Украйна и Китай, макар че към момента не са показали никакви доказателства за непозволени дейности. Председателят на камарата на представителите Кевин Маккарти сподели през юли, че камарата може да стартира следствие за импийчмънт през есента.

Половината американци считат, че Хънтър Байдън е получил преференциално отношение от прокурори, които се пробваха да реализират съглашение за признание на виновност, сподели през юни изследване на Ройтерс/Ипсос, че преди опитите за правосъдно съглашение да се провялят.

Но множеството интервюирани американци показват, че съглашението за признание на виновност на Хънтър Байдън не е повлияло върху вероятността да гласоподават за Джо Байдън през идната година.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР