Хандбалният шампион на България в мъжката елитна група Шумен 61“

...
Хандбалният шампион на България в мъжката елитна група Шумен 61“
Коментари Харесай

Хандбалният шампион Шумен 61 под въпрос за новия сезон

Хандбалният първенец на България в мъжката елитна група „ Шумен 61 “ е под въпрос за новия сезон, оповестиха от клуба.

До 31 май състезателите би трябвало да заявят пред клубното управление и пред треньора Никола Карастоянов кой остава и кой напуща клуба. Въпреки упованията главното ядро на състава да се резервира, дефицитът с финансирането се трансформира в сериозна опасност. Клубът има главен спонсор, само че бюджетът е тежък, защото става въпрос за прехрана на внушителен тим в елитната група, защитаващ спортния авторитет на Шумен. Още повече че иде тирада за водещ в България отбор, който в последните години диктува модата в родния хандбал и е притежател на 7 републикански трофеи и 4 купи на България. Отборът направи златен дубъл и в предходния сезон.

Издръжката на подобен тим е многокомпонентна, прецизират от клуба. Тя включва с изключение на средства за екипировка и възнаграждения на състезатели и треньорски екип, по този начин също и наем за зала, съдийски такси, разноски за пътувания и други На процедура тимът на „ Шумен 61 “ има единствено две близки гостувания – против „ Спартак “ (Варна) и „ Добруджа “ (Добрич). Останалите дестинации са далечни, в това число и до другия завършек на България. През предишния сезон първенците станаха и основоположник в родния хандбал на нова формула за привличане на аудитория и разпространение на спорта. За всички домашен срещи на отбора клубът провежда богата лотария с награди за публиката, което дава резултат и трибуните на „ Арена Шумен “ започнаха да се пълнят.

„ Желанието ни, несъмнено, е да запазим тима. Ако се включат още няколко спонсори - с каквато и да е поддръжка, съхраняваме упоритости да сме водач в мъжкия хандбал в България. Да не забравяме, че от новия сезон ще имаме гостувания още на ЦСКА, " Пирин " и " Беласица " - и трите са далечни дестинации. Доколкото зная, ЦСКА вършат формула по модел на " Барселона " - под обща шапка футбол, хандбал и баскетбол, с доста мощен спонсор - EFBET. " Пирин " и " Беласица " са обичайни хандбални центрове и също имат доста съществени бюджети.

Надяваме се и ние да намерим още поддръжка, тъй като ще бъде доста неприятно, в случай че пропуснем набраната инерция “, разяснява президентът на клуба Светлозар Начев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР