Хан Мохамад, ръководител на канцеларията на управителя в провинцията, заяви,

...
Хан Мохамад, ръководител на канцеларията на управителя в провинцията, заяви,
Коментари Харесай

Двама души са загинали, а четирима са оцелели при самолетна катастрофа в Афганистан


Хан Мохамад, началник на канцеларията на шефа в провинцията, съобщи, че четиримата оживели пасажери сега са при представители на талибанското ръководство. Забихула Амири, представител на провинция Бадахшан, удостовери смъртни случаи, както и броя на оживелите.

Предполага се, че починалите са вип персоните на борда, двама съветски жители. 

По-рано представители на Афганистан споделиха, че изпращат екип в отдалечения планински регион, където полицията получи сигнал за самолетна злополука.

Руски авиационни управляващи оповестиха през днешния ден, че регистриран в Русия аероплан с шест души на борда е липсващ тази нощ от радарите над Афганистан.

По-рано стана ясно, че руски частен аероплан с шестима души на борда евентуално се е разрушил в далечен регион на Афганистан.

Катастрофата е станала в събота в планински регион покрай окръг Зебак в провинция Бадахшан, заяви районният представител Забихула Амири и добави, че в региона е изпратен избавителен екип.

От Москва съветските управляващи за гражданска авиация оповестиха, че е липсващ аероплан Dassault Falcon 10 с четирима членове на екипажа и двама пасажери. Самолетът е изпълнявал под наем полет за спешна помощ по маршрут от Гая, Индия, до Ташкент, Узбекистан, и по-нататък до интернационалното летище " Жуковски " в Москва.

 

Руски публични лица обявиха, че самолетът е благосъстоятелност на Athletic Group LLC и на частно лице. Асошиейтед прес не съумя да се свърже неотложно със притежателите му.

" Самолетът е изпълнявал под наем медицински полет от Гая (Индия) до Ташкент (Узбекистан) и Жуковски (Русия) ", съобщи Франс прес, като цитира съветски медии. Според съветската осведомителна организация " РИА " на борда му е имало " прикована към леглото пациентка в тежко положение " и брачният партньор ѝ, който е платил за полета. И двамата са съветски жители.

Руското разследване разгласи, че стартира следствие за " нарушавания на разпоредбите за сигурност, довели до гибелта на двама или повече души заради немарливост ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР