Халвингът на Биткойн - събитие, което се повтаря на всеки

...
Халвингът на Биткойн - събитие, което се повтаря на всеки
Коментари Харесай

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн - събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или почти на всеки четири години - води до понижаване на половина на възнагражденията за рандеман на миньорите.

До през днешния ден възнагражденията за рандеман на Биткойн бяха 6.25 BTC, само че след събитието премията беше понижена на 3.125 BTC.

Вследствие на това така и така лимитираното предложение на BTC в допълнение понижава, което предизвика засилено търсене измежду вложителите. Това събитие произтича от закрепеното предложение на BTC, лимитирано до 21 милиона токена за безконечни времена.

Досега са осъществени четири халвинг събития на Биткойн. Предишното се състоя на 11 май 2020 година, предшествано от това на 9 юли 2016 година и 28 ноември 2012 година

Преди това събитие всеки ден се добиваха почти 900 BTC (1 блок на 10 минути). След събитието новоизкопаните BTC възлизат на 450 BTC дневно.

Доклад на Bitfinex, показан на 15 април, загатва за възходяща наклонност измежду вложителите, които все по-често получават Биткойн в очакване на внезапно повишение на цената му през идващите месеци.

Следвайки модел, следен в минали случаи, Биткойн нормално претърпява нескончаем прогресивен тренд след настъпване на халвинга. Въпреки това този път има видимо очакване за смяна на нормата.

Към момента на писане на публикацията Биткойн се търгува на равнище $63,650 без обилни ценови съмнения през последните 24 часа и с размер на търговията от $49.3 милиарда.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР