Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от

...
Федерални прокурори разследват Block, компанията за финансови технологии, основана от
Коментари Харесай

САЩ започна федерално разследване срещу Block на Джак Дорси

Федерални прокурори проверяват Block, компанията за финансови технологии, учредена от Джак Дорси, на фона на изказвания, че нейните услуги, в това число Square и Cash App, са били употребявани за улеснение на транзакции за терористични групи.

Това следствие, ръководено от Южния окръг на Ню Йорк, следва изказванията на някогашен чиновник, който е дал документи, сочещи основни пропуски в спазването на законодателството в компанията.

Документите разкриват, че Square и Cash App не са събирали съответна информация за клиентите си, което е подкопало техните KYC процедури. Съобщава се, че този минус е затруднил вярната оценка на рисковете за клиентите от страна на платформите. Освен това се прибавя, че Square е обработвал транзакции, включващи страни, подлежащи на наказания, като Куба, Иран, Русия и Венецуела, което би могло да наруши икономическите наказания на Съединени американски щати.

Отделно, Block е упрекната , че обработва транзакции с цифрови активи, които са били употребявани от терористични групи. Тези обвинявания включват разнообразни форми на транзакции, в това число заплащания с кредитни карти, преводи в долари и BTC транзакции, за доста от които се твърди, че не са били докладвани на държавното управление, както се изисква по закон.

Тези нови обвинявания получават спомагателна тежест, като се има поради, че Cash App към този момент е бил обект на инспекция. През 2022 година Бюрото за финансова отбрана на потребителите (CFPB) изиска гражданско следствие посредством Окръжния съд на Съединени американски щати за Северния окръг на Калифорния.

По-рано тази година на управляващите бяха обявени спомагателни отчети за пропуски в спазването на условията, свързани с услугите на платформата за търговия с акции и Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР