Халвинг събитието на Биткойн (BTC) предизвиква голямо вълнение в криптовалутното

...
Халвинг събитието на Биткойн (BTC) предизвиква голямо вълнение в криптовалутното
Коментари Харесай

Как ще повлияе следващият Биткойн халвинг на миньорите?

Халвинг събитието на Биткойн (BTC) провокира огромно неспокойствие в криптовалутното пространство, защото има капацитета да увеличи цената на флагманския цифров актив до невиждани равнища. 

Предишните халивнг събития изиграха забележителна роля за подхранването на скока на Биткойн до рекордни стойности и за това идното събитие през 2024 година се чака да има сходно влияние.

Важно е обаче да се признае, че съгласно отчет на Bloomberg от 8 юли халвингът може да има и “ ” за някои миньори. Появиха се опасения по отношение на стопанската система на минното дело, водеща до идващото халвинг събитие. Джаран Мелеруд, анализатор на крипто добива в Hashrate Index предвижда, че доста миньори ще бъдат изправени пред провокации заради по-високите оперативни разноски.

Мелеруд изясни, че съвсем половината от миньорите евентуално ще пострадат, защото техните минни интервенции са по-малко ефикасни и са свързани с по-високи разноски. Например, цената на електрическата енергия за реализиране на доходност за главната минна машина се чака да намалее от 12 цента/кВтч до шест цента/кВтч след халвинга.

Мелеруд акцентира, че почти 40% от миньорите имат оперативни разноски, които надвишават този предел. Очаква се по-малките миньори, които разпореждат на външни реализатори своите платформи, и тези с разноски над 8 цента/kWh също да срещнат компликации при поддържането на рентабилността.

Освен това опасенията пораждат в миг, когато Биткойн добивната промишленост носи забележителна дългова тежест, частично вследствие на продължителния мечи пазар през предходната година и увеличените разноски за електрическа енергия.

Итън Вера, основен действен шеф на Luxor Technologies разкри, че понастоящем световната минна промишленост има дълг, вариращ от $4.5 до $6 милиарда, което е понижение по отношение на $8 милиарда през 2022 година Този дълг включва първокачествен дълг, заеми, обезпечени с минни платформи и заеми, обезпечени с Биткойн.

В изискванията на възходяща конкуренция сред добиващите Биткойн маржовете на облага понижават, което ги кара да се приготвят интензивно за халвинга. Прилагат се тактики като обезпечаване на удобни цени на електрическата енергия, подсилване на финансовите запаси и понижаване на капиталовите действия.  

Въпреки това Тифани Уанг, основен изпълнителен шеф на основаната в Тексас компания за рандеман на Биткойн. Lotta Yotta, счита, че макар тези мерки няколко оператора въпреки всичко ще бъдат принудени да изоставен пазара.

Важно е да се означи, че макар тези опасения компликацията на добива доближи рекордно високи стойности през юни. За да се запазят маржовете на облага след халвинга, цената на Биткойн ще би трябвало да доближи $50,000-$60,000 през идната година.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР