Халил Летифов бе избран за председател на спортната комисия в

...
Халил Летифов бе избран за председател на спортната комисия в
Коментари Харесай

ДПС оглави спортната комисия

Халил Летифов бе определен за ръководител на спортната комисия в Народното събрание. Това стана след следващ опит да се избере ръководител на спортната комисия в Народното събрание. Той бе определен с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ".

Скандал за спортната комисия в Народното събрание се развихри още от 26 октомври, а развръзката с избора пристигна на 3 ноември. От " Продължаваме промяната " оповестиха, че в късен час на деня, в който започва разпределението на комисиите, са били известени, че спортната е пренасочена към Движение за права и свободи, а за Политическа партия била отредена тази за правата на индивида.

Предложението на Политическа партия беше някогашният състезателен министър Радостин Василев да оглави спортната комисия. Мина се през редица кавги и обвиненя в границите на една седмица. От Политическа партия оповестиха, че е имало позвънявания от президентството, единствено и единствено Василев да не оглави комисията. Обяви, че има кадруване, цялото управление на Движение за права и свободи знаело за " позвъняването ", а се носели клюки за позвънявания и на други групи.

Преди днешното гласоподаване някогашният състезателен министър се отдръпна от разногласието, защото от Политическа партия не желали да вземат участие в " кални борби ".

Още на първо място да свърши с избора на Латифов, Радостин Василев прикани номинираният за ръководител от Движение за права и свободи да се отдръпна и сагата да продължи. Призивът му да не се гласоподава за човек " определен, отвън тази постройка ", обаче не съумя. И дългите баталии завършиха. Засега.

" От Политическа партия няма да издигаме ръководител. През последните 2-3 дни станахме очевидци на извънредно грозни подиуми, неразбираеми за българските жители. Аз не искам да влизам в калните битки на Движение за права и свободи и в задкулисие, което е надалеч от тази постройка. Аз не чакам поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Политическата просвета изисква когато два пъти не се избере ръководител на Народно събрание, който си предложил, ти да го оттеглиш, както направихме ние. За мен не е самоцел да съм ръководител на спортната комисия. Вчера с сътрудниците от Политическа партия взехме това решене да не участваме в тези кални борби, тъй като за българското общество излиза наяве единствено едно - те се карат за власт. Ще направя два апела. Първо, не се колебая в качествата на господин Халил Летифов, само че го приканвам да направи отказ. Ако не, приканвам сътрудниците да не гласоподават от него. Защото другояче ще позволим ръководител да бъде човек, определен отвън тази постройка. " Това съобщи Радостин Василев.

" Гласувах срещу, тъй като считам, че тази комисия би трябвало да се води от специалист. Не знам дали господин Летифов е приключил спортното учебно заведение. Бих желала да знам дали той поддържа връзки със спортните федерации, дали знае от какво имат потребност спортистите? " Това попита Инна Иванова от Политическа партия от трибуната на Народно събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР