Хакерските атаки стават все повече и все по-изобретателни. Специалисти от

...
Хакерските атаки стават все повече и все по-изобретателни. Специалисти от
Коментари Харесай

Новият начин, по който хакери атакуват компютрите ни

Хакерските офанзиви стават от ден на ден и все по-изобретателни. Специалисти от HP Wolf Security засякоха нов метод за заразяване на компютър с вирус. Това става благодарение на pdf документи. През първото тримесечие на годината съвсем половината, или 45% от зловредните софтуери, са били в Microsoft Office формат.

Причините са ясни: потребителите са привикнали с този вид файлове и доста приложения ги отварят безпроблемно, оповестява hp.com. Хакерите изпращат на електронната поща писмо със известие за заплащане и прибавен pdf документ.

След прочитането му Adobe Reader предлага да бъде отворен документ docx, съдържащ се във файла. Точно тази стъпка пуска вируса. Лошата вест е, че хакерите са се научили и да мамят системите за отбрана и показват файла като тестван.

За влизане в компютрите те употребяват уязвимостта CVE-2017-11882. Тя беше закрита през ноември 2017 година, само че към момента се среща на някои компютри.

Есспертите по киберсигурност предизвестяват, че хакерите постоянно имат за цел както огромни корпорации, по този начин и елементарни хора, като аргументите са разнообразни. През лятото на 2021 година, чрез вирус вид троянски кон хакери откраднаха имена и пароли за входове в Amazon, Twitter, Apple, Netflix, Фейсбук и други на над 26 милиона консуматори.

Според множеството прогнози броят на киберпроникванията единствено ще се усилва в бъдеще и по тази причина както бизнесът, по този начин и потребитебите би трябвало да укрепят своите системи за киберсигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР