Хакерските атаки срещу руската армия зачестяват, а щетите стават все

...
Хакерските атаки срещу руската армия зачестяват, а щетите стават все
Коментари Харесай

Хакери се подиграха с руски супер ракетни системи. Путин бесен на военните

Хакерските офанзиви против съветската войска зачестяват, а вредите стават все по-чувствителни. Невъзможността да се опълчват на хакерите сполучливо, провокира нервно напрежение в Кремъл. Вече се приказва за тежки обвинявания от страна на президента Путин към военното управление в лицето на военния министър Шойгу и шефът на Генщаба ген. Герасимов.

Обвинения се сипят и по адрес на военното разузнаване ГРУ (Главно разследващо ръководство на Генерален щаб на съветската армия), което има специфичен отдел, в който са събрани компютърни експерти от години. Те са употребявани за дезинформация, навлизане във значими институции на редица страни, най-вече членки на НАТО и Европейски Съюз, както и за противопоставяне на хакерски офанзиви против Русия, тайните й служби и армията.
Още преди месец в киберпространството, където една от най-мащабните хакерски мрежи, позната като „ Анонимните “, разгласи открита война против Русия поради експанзията в Украйна.

Оттогава насам " Анонимните " поеха отговорност за няколко съществени хакерски атаки против уеб сайтове на съветски държавни институции и медии. Хакната е да вземем за пример значима част от базата данни на съветското военно ведомство - след това са оповестени към 200 GB документи и имейли.

Путин е гневен и напрежението в Кремъл пораства с часове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР