Хакерската групировка, известна като Анонимните, заяви, че има нова цел

...
Хакерската групировка, известна като Анонимните, заяви, че има нова цел
Коментари Харесай

Хакери заплашват с атаки западните компании, които все още работят в Русия

Хакерската формация, известна като Анонимните, съобщи, че има нова цел в своята кибервойна против Русия - западните компании, които към момента вършат бизнес там, оповестява CNBC.

В обява в Twitter на 21 март те приканиха "всички компании, които не престават да работят в Русия, като заплащат налози в бюджета на незаконния режим на Кремъл " да се изтеглят от страната.

Публикацията, която е харесана повече от 23 000 пъти, дава на фирмите 48 часа да се съобразят с ултиматума.

Заплахата, която по-късно беше отразена и в други сметки в Twitter, свързани с Анонимните, включваше фотография с логата на към 40 компании, в това число Burger King, Subway и General Mills.

По-късно акаунтът маркира още компании в обявата, като ги уведоми, че те също могат да се трансфорат в жертва на хакерите.

Някои от компаниите дадоха отговор непосредствено на Анонимните с аргумента, че към този момент са декларирали желанията си да се изтеглят от Русия.

Не е ясно дали заканите от Анонимните са повлияли на решенията на корпоративните мениджъри за преустановяване на активността им в Русия, написа още CNBC. По всяка възможност значение имат и други фактори, в това число апелите за протест на стоките на някои от набелязаните корпорации през последните седмици.

Договорите за франчайзинг и други сходни съглашения също могат да усложнят бързото излизане от съветския пазар, разяснява юристът Скот Антел, който живее и работи в Русия повече от 20 години.

В сходна позиция са някои от набелязаните от хакерите компании, като Burger King, Subway и притежателят на Reebok Authentic Brands Group.

"Клаузите за форсмажорни условия, които разрешават на страните да прекратят контракт едностранно в случаи на естествени бедствия или терористични актове, не се ползват тук. Това важи и за клаузите, обхващащи икономическите наказания, които, когато са налице, нормално се ползват единствено в случай че страните по контракта са глобени, а не страната, в която се намират ", споделя Антел.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР