Хакери са откраднали криптовалута за 6,7 милиарда йени (60 милиона

...
Хакери са откраднали криптовалута за 6,7 милиарда йени (60 милиона
Коментари Харесай

Японска борса за криптовалута изгуби $60 млн. след хакерска атака

Хакери са откраднали криптовалута за 6,7 милиарда йени (60 милиона долара) от японска борса за цифрови пари, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на операторите на борсата.

Tech Bureau заяви, че сървър на нейната борса Zaif е бил хакнат за два часа предходната седмица и цифрова валута е била нелегално трансферирана от така наречен парещ портфейл на борсата, където се съхранява виртуалната валута за продан.

Борсата е затворена, до момента в който не бъдат конкретизирани детайлностите по нанесените вреди, като се поставят старания платформата още веднъж да проработи, уточни Тек бюро.

Япония гледа позитивно на виртуалните пари и сътвори система, която изисква тържищата да бъдат лицензирани, с цел да бъдат предпазени клиентите. Системата цели също по този начин да направи Япония международен водач в тази технология. Биткойнът е законна разплащателна форма в Япония от април 2017 година, а няколко огромни търговски вериги към този момент одобряват заплащания в биткойни.

Повтарящите се обири на криптовалута обаче сочат, че проблемите не престават.

По-рано тази година токийската борса Coincheck заяви за загубата на криптовалута NEM за 58 милиарда йени (547 милиона долара) след хипотетично хакване.

Coincheck работи от 2012 година и е кандидатствала за държавен лиценз, само че към момента не е получила подобен.

Zaif има държавна регистрация от предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР