Хакери са откраднали имейл адресите на над 200 милиона потребители

...
Хакери са откраднали имейл адресите на над 200 милиона потребители
Коментари Харесай

Хакерска атака: откраднати са над 200 милиона лични данни от Twitter

Хакери са откраднали имейл адресите на над 200 милиона консуматори на обществената мрежа Twitter и са ги разгласили в онлайн хакерски конгрес, заяви експерт по сигурността, представен от Reuters.

Според специалистите по киберсигурност пробивът ще докара до още хакерски офанзиви, в това число разкриване на идентичността на хора от разузнаването. Това написа в LinkedIn Алон Гал - съосновател на израелската компания за мониторинг на киберсигурността Hudson Rock, представен от Bloomberg. 

Експертът назовава ударът " едно от най-значимите приключвания на информация, които съм виждал ".
 Twitter стартира да
Twitter стартира да " издиша " - десетки хиляди консуматори изгубиха достъп до обществената мрежа

Мъск не се впечатли

Към момента не е ясно какви дейности, в случай че въобще има такива, е подхванала обществената медия за следствие и премахване на казуса.

Базата данни, оповестена от хакерите, съдържа имената и имейл адресите най-вече на политици, публицисти, банкери и публични персони. Експертите настояват, че данните са били изтеглени поради минус в софтуера на Twitter, който в това време е бил отхвърлен.

Базата данни датира от към 2021 година, преди Илон Мъск да стане притежател на платформата. Въпреки това тя може да съставлява риск за някои консуматори, като се изключи че съставлява следващото главоболие в региона на сигурността за Twitter.

" За изменничество към Русия? " Хакери още веднъж нападат България

Правителственият уебсайт стана следващата им жертва
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР