Хакери от военното разузнаване на Русия успешно са проникнали в

...
Хакери от военното разузнаване на Русия успешно са проникнали в
Коментари Харесай

ГРУ на Русия хакнали украинската газова компания в центъра на импийчмънта на Тръмп

Хакери от военното разузнаване на Русия сполучливо са проникнали в украинската газова компания Burisma , която е в основата на драмата с импийчмънта към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, някогашния вицепрезидент Джо Байдън и фамилията му. Това оповестиха откриватели в региона на киберсигурността, представени от Си Ен Ен.

Служители на украинската газова компания са били подмамени да предадат своите компютърни идентификационни данни посредством комплицирана мрежа от подправени уеб сайтове , основани от съветското военно разузнаване ГРУ, прецизира компанията за онлайн сигурност Area 1.

Сайтовете са основани по този начин, че да наподобяват и да се усещат като същите елементарни работни артикули, до които чиновниците на Burisma биха имали достъп всекидневно, означават Area 1 в отчета си.

Вестник " Ню Йорк таймс " беше първият, който заяви за хакването и означи, че опитите са почнали при започване на ноември, до момента в който семейство Байдън, Украйна и импийчмънтът преобладаваха новините в Съединени американски щати, и до момента в който вървяха чуванията за импийчмънта в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ).

Си Ен Ен са се обърнали към съветското посолство във Вашингтон за коментар, само че към момента не са получили отговор.

Не е ясно каква информация са търсили хакерите или какъв брой тежко Burisma е била компрометирана. Експерт по киберсигурност, който приказва пред Си Ен Ен за обстановката, сподели, че това евентуално не е първият път, когато съветски сътрудници са хакнали Burisma , добавяйки, че съветските хакери са доста нападателни в киберопитите си в Украйна .

Но в светлината на ролята на Burisma в разгръщащата се политическа сага, в която Тръмп е притискал украинските управляващи да проверяват Байдън и неговия наследник Хънтър, който е бил в управителния съвет на Burisma, изследването на системите на компанията доста наподобява на съветските опити през 2016 година за дестабилизиране президентските избори в Съединени американски щати .

" Времето на акцията на ГРУ по отношение на президентските избори в Съединени американски щати през 2020 година разсънва призрака, че това е ранно предизвестие за това, което чакахме след сполучливите хакерски атаки, подхванати по време на изборите през 2016 година в Съединени американски щати ", се акцентира в отчета.

Area 1 следи интернет за така наречен " фишинг " офанзиви. Тя е основана през 2013 година от двама някогашни чиновници на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати и компютърен академик.

Орен Фалковиц, съосновател и изпълнителен шеф на компанията, е споделил пред Си Ен Ен, че Area 1 наблюдава дейностите на ГРУ от известно време .

На въпрос дали е уведомил Burisma за съветската акция, Фалковиц е признал, че компанията е направила " поредност от разкрития ". Той е отказал да разяснява " с кого сме разговаряли преди публикуването на отчета, само че това беше в сходство с виновните стандарти ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР