Хакери атакуваха и блокираха на над 15 медицински лаборатории от

...
Хакери атакуваха и блокираха на над 15 медицински лаборатории от
Коментари Харесай

Хакери атакуваха 15 лаборатории у нас, пациенти останаха без резултатите си през деня

Хакери нападнаха и блокираха на над 15 медицински лаборатории от цялата страна във вторник следобяд. В резултат на това пациентите останаха без достъп до резултатите си през днешния ден, написа.
“Имаше брутална офанзива към data центъра, в който се съхраняват сървърите на над 15 лаборатории, измежду които нашата и такива във Варна, Пловдив, Русе, Хасково, Свиленград. Не са съумели да влязат в сървърите, единствено са блокирали достъпа до тях, запушили са ги, с цел да не може да се употребява услугата ”, описа за вестника Недялко Калъчев, притежател на “Цибалаб ”, която бе една от потърпевшите лаборатории. Той бе безапелационен, че навлизане в сървърите не е имало и няма изгубени данни. Атаката не е от български сървъри, а е интернационална, описа Калъчев. Той подозира, че за хакерската акция е било платено. Към края на деня работата на уеб страницата на лабораторията му бе възобновена.
 Хакер проникна в мрежата на НАСА с мини компютър Хакер проникна в мрежата на НАСА с мини компютър
Хакер е съумял да проникне предходната година в мрежата на един от центровете на НАСА с мини компютър за 35 $, предава Франс прес. Ат...
“Веднага излезе тайната доктрина, че това се прави, с цел да се прецака статистиката за Коронавирус и да не можем да дадем резултатите за проучванията. Това не е правилно, тъй като и от телефона мога да кача резултатите на уеб страницата на “Информационно обслужване ”, защото ги имам в лабораторията ”, сподели Калъчев. А и към часа на офанзивата резултатите им не били подготвени. " Работата ни е толкоз доста, че ги качваме чак към 20,30 - 21 часа ", добавя той.
Атаката е била от вида Distributed Denail of Service (DDoS) или разпределителна офанзива за отвод от услугата, обясниха специалисти. Тя идва от огромен брой източници, които целят да претоварят сървъра, с цел да блокират уебсайт или услуга. Обикновено се употребяват стратегии, които от 1 компютър вършат над 200 поръчки за достъп до наличието за една секунда. Тъй като нормално се употребяват хиляди машини, сървърът не може да отговори на поръчките и блокира, а с това и всички свързани към него услуги. В отдел “Киберпрестъпност ” на ГДБОП не е постъпвал сигнал за офанзивата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР