Хакерът Кристиян Бойков може да е свързан с олигархичния съюз

...
Хакерът Кристиян Бойков може да е свързан с олигархичния съюз
Коментари Харесай

Хакерът Кристиян Бойков свързан с „Демократична България”?

Хакерът Кристиян Бойков може да е обвързван с олигархичния съюз „ Демократична България ”. Той бе упрекнат, че е направил хакерска офанзива против Национална агенция за приходите, на първо време е разгласил информация за криптирането на дисковете на компютъра си точно под пост на претендента за евродепутат на „ Демократична Българя ” – Емил Георгиев.

Въпросният политик беше първият, който потегли по студиа и вкара термина „ IT Чернобил ”, който комфортно се с дни. Той обществено пази 20-годишния Кристиян Бойков с постове в обществените мрежи, написа вестник „ Телеграф ”. Също по този начин точно „ Демократична България “ бяха първите с декларация по тематиката.

Кристиян се изявява интензивно и във форума xaker.bg, който е към компанията, в която работи. При това офанзивата против Национална агенция за приходите надалеч не е първата. На 12 юли 2017 младежът се хвали по какъв начин е проникнал в компютър на полицайка, написа още изданието.

Що се отнася до политическата връзка с хакерската офанзива, фактът, че постът за криптираните файлове е оповестен под известие на претендента за евродепутат на „ Демократична България ” Емил Георгиев, провокира някои въпроси. Георгиев, който е юрист по специалност, в последно време се изявява и като гневен бранител на Бойков и единствено за ден пусна половин дузина постове в мрежата, с които пази хакера, пишат и от „ Монитор ”. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР