Хаити, Сахел и Судан се нареждат сред зоните с най-висока

...
Хаити, Сахел и Судан се нареждат сред зоните с най-висока
Коментари Харесай

ООН: Има опасност от глад в Хаити, Сахел и Судан

Хаити, Сахел и Судан се подреждат измежду зоните с най-висока степен на паника за продоволствена неустановеност на Организация на обединените нации и изискват " незабавни " дейности от страна на интернационалната общественост, предизвестиха организациите по храните.

Базираните в Рим Организация по издръжка и земеделие (ФАО) и Световна продоволствена стратегия (СПП) обявиха, че Афганистан, Нигерия, Сомалия, Южен Судан и Йемен остават в най-високата степен на паника.

Сега към тях се причисляват Хаити, Сахел - Буркина Фасо и Мали - и Судан, се споделя в взаимен отчет на организациите.

Този ход е разследване от строгите ограничавания върху придвижването на хора и артикули в засегнатите от джихадистите Буркина Фасо и Мали, както и в обхванатата от рецесия Хаити, и от неотдавнашното експлоадиране на спор в Судан, се споделя в отчета.

Във всички горещи точки от най-високо равнище има " общности, които са изправени или се чака да бъдат изправени пред апетит или са изложени на риск от изпадане в пагубни условия ", се споделя в отчета и се прибавя, че те изискват " най-спешно внимание ".

В отчета се акцентира рискът от разпространяване на рецесията в Судан и се показва, че евентуалното климатично събитие Ел Ниньо поражда опасения за рискови климатични условия в уязвимите страни по света.

Ел Ниньо е широкомащабно стопляне на повърхностните температури в централната и източната част на екваториалния Тихи океан.

В отчета се предизвестява, че " предстоящата смяна в климатичните модели ще има обилни последствия за няколко горещи точки ".

Сред тях са " дъждове под междинното равнище в Сухия кулоар на Централна Америка " и евентуално " поредни рискови климатични феномени, които да обиден региони на Сахел и Африканския рог ", се споделя в отчета. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР