haberturk.com Общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившият

...
haberturk.com
Общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев и бившият
Коментари Харесай

Освободиха от ареста Бенчо Бенчев и Несрин Узун

haberturk.com Общинският консултант от Българска социалистическа партия в Бургас Бенчо Бенчев и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун към този момент остават без обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група. Това оповестиха за bTV от Специализираната прокуратура.

Те и другите четирима, които бяха арестувани в Истанбул дружно с Димитър Желязков – Митьо Очите, са освободени от ареста на бургаската полиция.

Бенчо Бенчев и останалите са били разпитани като очевидци по досъдебното произвеждане за проведената незаконна група. Но към този момент е формирано ново следствие – за персонално укривателство.

Специализираната прокуратура в София е събрала задоволително доказателства за това закононарушение, само че то е от компетентността на районните прокурори в Бургас. Така че те би трябвало да решат дали Бенчо Бенев и останалите ще бъдат упрекнати.

Общинският консултант Чанко Мирчев разгласи, че Бенчев е дарил на локалната конструкция на Българска социалистическа партия в Бургас по време на последната изборна акция няколко десетки хиляди лв.. Той уточни, че сумата е сред 20 и 50 хиляди лв., а не стотици хиляди, за каквито пари се говореше преди този момент.

Димитър Желязков беше арестуван в истанбулски хотел, а по-рано през седмицата 19 посочени за негови доближени бяха хванати в Бургаско в хода на интервенция против проведена незаконна група за рекет и наркоразпространение.

Снощи на летището в София е арестуван един от тримата, които бяха упрекнати задочно за присъединяване в проведената незаконна група незабавно след акцията. Той е дошъл в страната с полет от Испания.

Общинският консултант втори мандат в Несебър Пейо Янков към момента е в неопределеност.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР