Гюров нямал информация в ПП да има две течения -

...
Гюров нямал информация в ПП да има две течения -
Коментари Харесай

Андрей Гюров: БСП трябва да решат в каква посока искат да водят своята политика оттук нататък


Гюров нямал информация в Политическа партия да има две течения - към Лорер и Василев

„ Не бих споделил, че връзките ни с Българска социалистическа партия вървят към точка на заледяване. Това, което би трябвало да се случи е естествено Българска социалистическа партия да реши в каква посока желае да води своята политика оттук насетне. Дали в посока да продължаваме да разграждаме модела на статуквото, или желаеме да го оправдаваме ”. Това съобщи ръководителят на ПГ на „ Продължаваме Промяната “ Андрей Гюров пред NOVA.

На въпрос дали е правилно, че в Политическа партия има две течения – едно към Даниел Лорер, който е за по-силно съдействие с ГЕРБ и друго към Асен Василев, който е изрично срещу, Гюров сподели, че не знае на каква информация се базира този въпрос, а водещият му отвърна, че се базира на неофициална такава, изнесена от народен представител от ГЕРБ, който е гостувал в предаването и отвън ефир е подчертал, че чакат поддръжка от 10 депутати от Политическа партия за първия мандат.

„ Това е информация, която аз нямам. Вътрешно видяно мога да ви уверя, че няма никакъв късмет депутати от парламентарната група на „ Промяната “ да се отделят и да поддържат първия мандат. Категорично няма такива неща в нашата група!Разговори текат по доста тематики. Ние сме потвърдили, че сме партия, която не взима еднолични решения и не е от лидерски вид. В нашата група постоянно имаме полемики по всяка една тематика, която е на дневен ред. Но когато вземем решение в каква посока работим като политическа партия, тогава сме потвърдили, че няма никакви несъгласия “, безапелационен бе депутатът.

„ Това, което видяхме по време на консултациите и от поръчките на партиите в Народното събрание, е че сега има едно всеобщо бягство от отговорност и търсене на разновидности по какъв начин да излезем най-бързо в посока избори. Междувременно се гледа да се обезпечи служебна победа с хартиената бюлетина “, разяснява още Андрей Гюров.

„ Ако следим дейностите на партиите и какви са първите неща, с които желаят да се занимават в Народното събрание, само Политическа партия демонстрира, че ние с нашите ясно декларирани политики и ограничения имаме желание да сложим значимите проблеми на дневен ред “, добави той. Като посочи, че са влезнали в 48-ия парламент с два съществени правилото – да работят за решение на проблемите и да отстояват правилата и позициите си.

Гюров още веднъж настоя, че „ Продължаваме Промяната “ няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ или Движение за права и свободи.

„ Никой не може да чака или да изисква от нас да създадем такава стъпка “, безапелационен бе той. Ако се стигне до втори мандат, той изясни, че диалогът за него няма да е реплика, по тази причина подходили отговорно, като декларирали политиките си.

„ Ще водим транспарантни диалози с всички политически сили “, увери ръководителят на ПГ на Политическа партия.

„ Ако става въпрос за ГЕРБ, ние желаеме да знаем подготвени ли са да скъсат пъпната шнур с основния прокурор Иван Гешев и най-сетне да съумеят да го упоменат в едно изречение със правосъдна промяна. Ще признаят ли, че политиката, която водеха, и моделът на ръководство не е бил в полза на българските жители, а в полза на избрани компании, черни каси, кюлчета и прочие. Да ги попитаме за какво бягат от отговорност да сформират държавно управление “, уточни още Гюров. И акцентира, че договаряния с Бойко Борисов не целят неговото оскърбление.

Заявката на Политическа партия за втория мандат стъпвала на „ доста явен принцип “ - да се върне дневният ред на българските жители. „ Всеки, който е подготвен да работи в тази посока, може да поддържа един подобен мандат “, счита Андрей Гюров.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР