Гуверньорът на английската централна банка Марк Карни се съгласи да

...
Гуверньорът на английската централна банка Марк Карни се съгласи да
Коментари Харесай

Марк Карни остава начело на Бенк ъф Ингланд до 2020 година

Гуверньорът на британската централна банка Марк Карни се съгласи да остане на своя пост до края на януари 2020-а година. Това заяви английският финансов министър Филип Хамънд.

Хамънд изясни удължаването на мандата на Карни с желанието да има последователност в един много плевел интервал за английската стопанска система. Министърът на финансите явно имаше поради Брексит - Англия ще напусне публично Европейски Съюз през март 2019 година.

Мандатът на ръководителят на Бенк ъф Ингланд ще бъде продължен със седем месеца, заяви Wallstreet Journal. Карни трябваше да оваканти поста през юни следващата година.

Гуверньорът акцентира, че е подготвен на всичко, с цел да спомага за един сполучлив Брексит.

"Признавам, че през този сериозен интервал е значимо всеки да направи всичко допустимо, с цел да поддържа равномерен и сполучлив Брексит. Съобразно с това, желая да направя каквото е по силите ми, с цел да разпространявам както един сполучлив Брексит, по този начин и ефикасен временен интервал в "Бенк ъф Ингланд " и мога да потвърдя, че ще зачета удължаването на моя мандат до януари 2020-а година ", уточни Марк Карни в писмо до финансовия министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР