Густаво Бусато ще е може би най-ключовата фигура за евентуалния

...
Густаво Бусато ще е може би най-ключовата фигура за евентуалния
Коментари Харесай

Вратарят на ЦСКА изравнява уникален рекорд в Базел

Густаво Бусато ще е може би най-ключовата фигура за възможния триумф на ЦСКА в Базел, написа " Мач Телеграф ". Ако бразилецът има ден, възможностите на „ алените “ да стигнат за трети следващ сезон до груповата фаза на евротурнирите стават обилни. Базел така и така мъчно основава положения и бележи, а в случай че и основаното бъде избавено от Бусато, на ЦСКА ще стане доста по-лесно.

В четвъртък бразилецът ще изравни по един индикатор единствения вратар на „ алените “, който е пазил за отбора повече от него в Европа – Георги Велинов. Бразилецът ще запише мач номер 28 в шампионатите. Интересното е, че тези мачове са следващи и той не е пропуснал нито една среща след дебюта си против малтийския Сайрънс през 2020 година. От 33-те мача на Велинов, тъкмо 28 са следващи – сред 1980 и 1986 година. Така, в случай че стартира под рамката на „ Санкт Якоб Парк “, което не предстои на съвсем никакво подозрение, този връх на именития Джони Велинов ще бъде подравнен.

Ако би трябвало да кажем няколко думи и за представянето на Бусато, то би трябвало да отбележим, че позитивните неща са много повече от отрицателните. Една от издънките му беше при втория гол на Осиек преди година. ЦСКА обаче победи хърватския отбор с 4:2 и грешката му не се оказа съдбовна нито в съответния мач, нито на реванша, който приключи 1:1 и ЦСКА продължи напред.

В съответната обстановка в първия мач той излезе в последните секунди неразчетено напред и бе изпреварен и хърватите вкараха гол с глава. През 2020-а обаче Бусато избави две доста значими дузпи – за успехите над Сайрънс с 2:1 и БАТЕ Борисов с 2:0, като и двете бяха в основни моменти. Срещу Базел в първия мач преди 5 дни още веднъж се показа добре, като избави единствения рисков удар на швейцарците в края на първото полувреме.

Същото направи и в реванша против Сейнт Патрикс при единственото чисто състояние на ирландците.

Като цяло единственият мач в Европа, в който Бусато няма избавяне, е при гостуването на Македония Гьорче Петров в Скопие. Вината обаче не беше негова, защото домакините не насочиха нито един прецизен удар и не му дадоха късмет да направи избавяне, а дуелът приключи 0:0. Най-много удари Бусато избави при гостуването на Осиек преди една година в лигата на конференциите – 8, а мачът приключи 1:1.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР