Гугъл предупреди милиардите си потребители, че браузърът й Хром е

...
Гугъл предупреди милиардите си потребители, че браузърът й Хром е
Коментари Харесай

Гугъл предупреди милиардите си потребители

" Google " предизвести милиардите си консуматори, че браузърът й " Хром " е бил хакнат.

Технологичната компания към този момент пуска актуализация в границите на идващите няколко дни, с цел да поправя грешките, които засягат Windows, macOS и Linus, съгласно изказването й.

Хакерите са разкрили 30 нови пропуща в отбраните на " Google " - седем, от които съставляват висока опасност за потребителите, предава " Дейли мейл ".

Все още не е ясно от кое място е пристигнала офанзивата и дали действително е засегнала някои от потребителите.

Актуализация на браузърите е допустима ръчно посредством функционалностите за настройки, само че " Хром " автоматизирано ще направи такава в границите на няколко дни.

От " Google " неотдавна оповестиха за възходящ брой хакерски офанзиви към " Хром " и други браузъри. 

Ново изследване демонстрира, че потребителските пароли към този момент не са толкоз мощни, за колкото се считаха в миналото. Специалистите означават, че всичко с до 6 знака, без значение дали измежду тях участват числа или букви, може да се разбие незабавно. Същото се отнася и до по-дълги пароли от 7 или 8 знака, само че формирани единствено от числа или дребни букви.

Всъщност всички те могат да бъдат отгатнати за към 39 минути съгласно американската компания за киберсигурност Hive Systems, основана в Ричмънд, Вирджиния.

От друга страна вид паролата ни да не бъде разрушена в идващите 438 трилиона години, е да използваме 18 знака, измежду които числа, основни и дребни букви, както и други знаци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР