Губиш почва под краката си, когато видиш един символ на

...
Губиш почва под краката си, когато видиш един символ на
Коментари Харесай

Найо Тицин: Губиш почва под краката си, когато видиш „Нотр Дам” да гори

Губиш почва под краката си, когато видиш един знак на вечността да рухва. Така живеещият в Париж публицист Найо Тицин разяснява в bTV пожара в катедралата „ Нотр Дам ” нощес, при който изгоря 2/3 от покрива на храма.

``
реклама

„ Човешкото схващане непрекъснато търси очакване и връзка с вечността, с историята, с това, което е било преди човешкото му битие и това, което ще бъде след края на живота му. Това дава на всички нас сигурност и по-леко да приемем действителността. Да видиш по какъв начин един знак на вечността рухва пред очите ти, ни кара да се усещаме безсилни, че губим почва под краката си ", разяснява Тицин.

Журналистът съпостави чувството с рухването на кулите близнаци в Ню Йорк през 2001 година

„ Свикнали сме да възприемаме този вид здания – парижката „ Света Богородица ”, Колизеумът, „ Св. Петър ”, знаци на човешката цивилизация като даденост. Нещо, което го има и ще продължава постоянно да го има. Нещо като декор, а това са главните герои, фигури в нашата цивилизация’, сподели Тицин.

Той съобщи, че в такива моменти хората са признателни, когато схванат, че нещо е оживяло като даде образец с вековните творби на изкуството, които се съхраняват в парижката „ Света Богородица ” – Христовата корона от тръни.

„ Френски милярдери, една от най-богатите семейства във Франция обявиха, че подаряват 100 млн евро за възобновяване на храма. Франция няма да чака дълго, да седи руината, доста бързо ще се провеждат да се възвърне този знак. Крайно неуместно е, че пожарът се случва около поправки работи, действия които са били предопределени за подсигуряването на покрива ”, разяснява журналистът.

Найо Тицин уточни, че съществена компликация при гасенето на пожара е бил нагорещеният камък, а във вътрешността е било като в пещ. Според него, коментарът на американския президент Доналд Тръмп – да се гаси с хеликоптери от въздуха, е безразсъден.

„ Има си процедура, тя е усложнена от друга процедура, която беше въведена преди 4 години поради атентати – поставените бетонните блокове, които са сложени пред храмове, с цел да не се врязват транспортни средства измежду хората. Изместването на тези блокове е забавило пожарникарите да доближат до постройката. Много е елементарно да се разяснява в профил ”, съобщи журналистът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 4udovi6teto (преди 2 минути) Рейтинг: 7156 | Одобрение: 3301 Тебе пък кой  те пита?  Ангелче https://www.facebook.com/profile.php?id=100001222017028Валери Станков Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР