Губещото звено за метапространство на Meta ще погълне 20% от

...
Коментари Харесай

Meta планира мащабни инвестиции в проекта за метапространство


Губещото звено за метапространство на Meta ще погълне 20% от разноските на компанията през 2023 година (снимка: CC0 Public Domain)

Meta Platforms, компанията зад Фейсбук, ще резервира курса си през 2023 година с вложения в своето поделение за метапространство Reality Labs, което ще погълне към 20 % от общите разноски на корпорацията. Новината идва на фона на възходящия песимизъм към решението на изпълнителния шеф Марк Зукърбърг да се концентрира върху зараждащия се бранш.

Техническият шеф на Reality Labs Андрю Босуърт означи в блог обява, че компанията възнамерява да похарчи почти толкоз за подразделението за метавселена през идната година, колкото и през актуалната, макар регистрираната загуба от 9,4 милиарда $ през първите девет месеца на 2022 година

В изследователска записка доктор Ричард Уиндзор от Radio Free Mobile твърди, че разноските на Meta през 2023 година ще възлязат на към 97,3 милиарда $, което значи, че за плана за метавселена ще бъдат изхарчени 19,2 милиарда $.

„ Това е голяма сума пари за харчене за технология, която може да се развие към края на десетилетието. Това ме кара да мисля, че решението е и застрахователна лавица “, написа Уиндзор и прибавя, че за този ход е „ съвсем несъмнено, че ще засегне мощно приходите [на Meta] през 2023 година “.
още по темата
Reality Labs регистрира загуби от 3,7 милиарда $ през третото тримесечие, което е нарастване с 1,1 милиарда $ на годишна база. „ Икономическите провокации по света, съчетани с натиска върху главния бизнес на Meta, сътвориха съвършена стихия от песимизъм по отношение на вложенията, които вършим “, разяснява Босуърт.

Около 80 % от вложенията на компанията ще отидат към „ фамилията приложения “ на Meta, които включват Фейсбук, Instagram, WhatsApp и Messenger. Тези приложения са донесли почти 32 милиарда $ облага на компанията през същия интервал.

След като Фейсбук бе преименувана на Meta Platforms, в този момент огромен брой акционери споделят, че са изгубили религия в това решение и стремежа на управлението да концентрира ресурсите върху продуктите и услугите на метапространството. За похлупак, през ноември компанията разгласи редуциране на към 13 % от световната си работна мощ, което възлиза на повече от 11 000 работни места.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР