Йънгкин помилва баща на момиче, сексуално нападнато в училищна баня

...
Губернаторът на Вирджиния Глен Йънгкин (R) в неделя издаде помилване
Коментари Харесай

Губернаторът на Вирджиния Глен Йънгкин (R) в неделя издаде помилване на Скот Смит, баща от окръг Лудаун, който беше осъден за хулиганство след разгорещена конфронтация на обществено място среща на училищния съвет, на която той присъства „като загрижен родител“, след като дъщеря му беше сексуално нападната в училищната баня.

„След внимателно обсъждане и преглед на обстоятелствата по въпроса, реших, че е просто и уместно да дам това абсолютно помилване, което отразява фактическата невинност на Скот Томас Смит за хулиганство, за което той беше осъден на 17 август 2021 г.“, се казва в помилването.

Смит беше осъден за възпрепятстване на правосъдието и хулиганство през юни 2021 г., след като полицията се намеси на разгорещено заседание на училищния съвет. Той не се призна за виновен. Присъдата за възпрепятстване на правосъдието беше отхвърлена при обжалване и според съобщенията присъдата за хулиганство трябваше да бъде разгледана по-късно този месец.

„Искам да благодаря на губернатора Йънгкин за неговата декларация, че съм невинен и за неговото абсолютно и безусловно помилване“, каза Смит в изявление в неделя. „Въпреки че бях изключително уверен в способностите на моите адвокати да ме защитят в съда, аз съм благодарен, че губернаторът признава, че нашата съдебна система е едновременно въоръжена и политизирана до степен, в която способността ми да получа справедлив процес беше застрашена.“

Случаят привлече национално внимание в разгара на пандемията, тъй като настояването за „правата на родителите“ набра скорост и заседанията на държавните училищни настоятелства се превърнаха в почва за разгорещени противоречия. Развиващите се училищни политики относно половата идентичност и тоалетните също изиграха значителна роля в предизвикването на ужас сред родителите.

Смит твърди, че е присъствал на заседанието на училищния съвет без намерение да говори и всъщност не е говорил, а е изправен пред член на общността, който „заплаши да разпространи невярна и злонамерена информация за бизнеса на г-н Смит с намерението да навреди на репутацията му“, се казва в помилването.

Помилването също така твърди, че Смит „е бил публично и невярно обвинен в „домашен тероризъм“ и „престъпления от омраза“ за опит да се застъпи за дъщеря си, жертва на насилствено сексуално посегателство. се сблъска със значителна реакция за обработката на иска за нападение, след като през 2021 г. се появи имейл, който разкрива, че началник Скот Зиглър е бил наясно с иска за нападение месец преди да отрече да знае каквото и да било за иска.

Йонгкин спомена това Случаят на окръг Лудун много пъти, докато той водеше кампания за губернатор, многократно призоваваше за разследване на действията на училищния съвет по обвиненията за нападение.

Адвокатът на окръг Лудаун Бута Биберай, който заведе случая, каза в изявление изпратено до The Hill, че „Този ​​политически трик на губернатора Янгкин е безпрецедентна и неподходяща намеса в активен съдебен случай. Той избра да се намеси в съдебния процес, но не за справедливост, а за политическа изгода.“

Биберай добави: „Съдебната система не работи, когато губернатор стане съдия и жури.“

< p>Актуализирано в 21:30.

За последните новини, времето, спорта и поточно видео се насочете към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР