Губернаторът на руската Ростовска област Василий Голубев съобщи, че в

...
Губернаторът на руската Ростовска област Василий Голубев съобщи, че в
Коментари Харесай

Украински дронове удариха голяма електроцентрала в Южна Русия

Губернаторът на съветската Ростовска област Василий Голубев заяви, че в Новочеркаската електроцентрала е зародил " пожар ", вследствие на който са спрени два енергоблока. Други съветски източници оповестиха, че централата е била нападната от безпилотни самолети.

" Тази нощ в трансформаторната подстанция на Новочеркаската електроцентрала е зародил пожар, който е бил навреме сподавен от чиновниците на централата. Няма потърпевши. Причините за пожара се откриват ", написа в канала си в Telegram губернаторът на Ростов Василий Голубев.

Според губернатора поради пожара за известно време са били изключени високоволтови далекопроводи, а два енергоблока на електроцентрала са били спрени (в централата има общо девет).

По-рано в понеделник вечерта новинарският телеграмен канал " Това е Ростов ", базирайки се на своите клиенти, заяви за гърмежи наоколо до Новочеркаската електроцентрала, а преди гърмежите - за полет над района на към две дузини безпилотни самолети.

Авторите на канала разгласиха аудио- и видеозапис на гърмежите наоколо до електроцентралата. По тяхна информация там се е виждал пушек , а спешните коли са напуснали Новочеркаска и са се отправили към електроцентралата, ситуирана отвън града.
 Изненадващи офанзиви - за съветската войска в Украйна няма Ден на печал
Изненадващи офанзиви - за съветската войска в Украйна няма Ден на печал

43 въздушни цели - ракети и дронове са свалени тази нощ

Новочеркаската електроцентрала (държавна районна електроцентрала) е най-голямата топлоелектрическа централа и втората по величина електроцентрала в Ростовска област след Ростовската АЕЦ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР