Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл легализира т.нар. естествена органична

...
Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл легализира т.нар. естествена органична
Коментари Харесай

В щата Ню Йорк вече легално може да компостирате близките си, след като починат


Губернаторът на Ню Йорк Кати Хочъл легализира така наречен естествена органична редукция или „ террамация “, или казано още по-просто – компостирането на човешки остатъци, написа английският „ Гардиън “.

Законовата самодейност слага Ню Йорк в листата на общо шест щата, които разрешават по-екологичният метод за заравяне.

Това обаче не значи, че можете да оставите тленните остатъци на своите близки в близкия компостер. Тялото би трябвало да бъде превозено до погребална организация, която е публично сертифицирана в естествената органична редукция. Останките би трябвало да бъдат доставени вярно опаковани, като не би трябвало да съдържат акумулатори, радиоактивни импланти или различен тип радиоактивни устройства.

Вашингтон е първият щат, който легализира човешкото компостиране през 2019, следвани от Колорадо и Орегон през 2021 и Върмонт и Калифорния през 2022 година

Снимка: iStock


В множеството случаи човешките тела се слагат в подобаващи за задачата полу-отворени контейнери, застлани с дървени стърготини или плява – условия, идеални за това микробите „ да си свършат работата “. Компостирането продължава от шест до осем седмици. За съпоставяне – при общоприетоо заравяне с ковчег, човешкото тяло се разгражда до кости за към година.

Процесът приключва с купчина пръст, богата на субстанции, която се равнява на към 36 торби почва за торене.

Законът беше посрещнат и с рецензии от католически организации, които го дефинират като „ незадоволително оправдателен към човешките остатъци “, написа „ Гардиън “. На противоположния полюс са екологично настроените хора на щата, които споделят, че погребалните домове би трябвало да оферират услуги, еквивалентни на метода на живот на умрелите.

„ За доста хора това да бъдат превърнати в почва, от която да поникне красива градина или дърво е извънредно въодушевяващ метод да си отидат от този свят “, разяснява Катрина Спейд, създател на „ Рекомпоуз “ – екологичен траурен дом в Сиатъл, който оферират човешко компостиране.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР