Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис даде странен ход на президентската

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис даде странен ход на президентската
Коментари Харесай

Технически срив в Twitter пред очите на Мъск беляза старта на кампанията на Рон ДеСантис

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис даде чудноват ход на президентската си акция, която реши да открие с диалог в Twitter Space с Илон Мъск.

Платформата на обществената мрежа се сриваше неведнъж, откакто 500 000 души - измежду които голям брой публицисти и политици - се опитваха да се причислят към разовора.

Наложи се той да бъде отсрочен с 20 минути от авансово планувания час поради рухването на сървърите на Twitter - следващ противен миг за притежателя на платформата Илон Мъск. По информация на Reuters, непрекъснатите проблеми при старта на излъчването са отказали над 100 000 души от евентуалната аудитория на ДеСантис.

BBC показват, че преди месец изявлението им с Илон Мъск в Spaces e привлякло над 3 млн. слушатели - т.е. натоварването при ДеСантис не е изключително.

" Кандидатирам се за преизидент на Съединени американски щати, с цел да поведа нашето велико американско завръщане. Но знаем, че страната ни върви в неверната посока. Виждаме го с очите си, усещаме го в костите си ", разгласи ДеСантис при началото на акцията.

Губернаторът притегли вниманието след последните междинни избори през 2022 година, когато се оказа един от дребното претенденти на Републиканската партия с отчетлива победа в своя регион - за разлика от хората, които Доналд Тръмп категорично поддържаше.

Шест месеца по-късно обаче Тръмп съумя да си възвърне преднината и към този момент е водач във вътрешнопартийните допитвания за кандидат-президент на Републиканците с над 50% поддръжка, до момента в който ДеСантис устойчиво върви надолу - и изборът на Twitter като платформа за " изстрелване " на акцията му не му оказа помощ.

Във включването си той разгласи, че в случай че бъде номиниран за президент, е сигурен, че ще завоюва: " Настройте си часовниците за 20 януари 2025 година, тъй като в този ден ще поставям клетва като 47-мия президент на Съединени американски щати ".

Коментарите му са ориентирани към колебаещите се симпатизанти на Републиканците, които не са уверени, че Тръмп може да се върне в Белия дом след загубата през 2020 година против Джо Байдън.

Пускането на акцията през Twitter - в наличието на Илон Мъск и капиталовия управител Дейвид Сакс - беше разчетено като опит на ДеСантис да притегли на своя страна по-младите десни деятели, които възприемат Мъск за собствен кумир.

В речта си той се разгласи срещу федералните регулации на криптовалутите, нападна правозащитни " леви " организации, защитаваше решението си да не постанова строги противоепидемични ограничения по време на Covid.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР