Губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис подаде документи за

...
Губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис подаде документи за
Коментари Харесай

Десантис се включва официално в битката за Белия дом

Губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис подаде документи за кандидатстване за президент през 2024 година , оповестява CNN. 

Той се включва в конкуренцията месеци по-късно от другите кандидати, само че е по-добре финансиран, по-известен и по-високо в допитванията от съвсем всички претенденти на републиканците.

Преди него е само експрезидентът Доналд Тръмп.
 Десантис афишира през май проектите си за Белия дом
Десантис афишира през май проектите си за Белия дом

Изостава от Тръмп, само че е измежду любимците

Припомняме, че в края на април беше обявено, че Десантис е подготвен да разгласи присъединяване си още в средата на май.

Тръмп предложи на противника си да се отдръпна, с цел да не разпилява гласове. Той обаче е изправен и пред редица каузи в съда, което е казус. 

Бившият президент третира Десантис, който в миналото поддържа за губернатор на Флорида, като собствен максимален зложелател в продължение на месеци, като го атакува постоянно в обществените медии и в изявленията.

Като губернатор, Десантис реализира голям брой политически победи - в това число възбрана на абортите след шестата седмица на бременността, унищожаване на разрешенията за носене на прикрито оръжие на публични места, въвеждане на закон за универсални ваучери за учебно заведение и възбраната за медицински интервенции за промяна на пола за транссексуални младежи. Всичко това ще му служи като платформа, когато започва акцията си.

Бившият губернатор на американския щат Арканзас Аса Хъчинсън през април  публично разгласи президентската си акция за 2024 година
 Тръмп поучава Десантис да се откаже от борбата за президентските избори
Тръмп поучава Десантис да се откаже от борбата за президентските избори

Губернаторът на Флорида само вредял на единството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР