Груповата фаза от новия сезон в Шампионската лига започна вчера

...
Груповата фаза от новия сезон в Шампионската лига започна вчера
Коментари Харесай

Втора порция зрелищни сблъсъци в Шампионска лига

Груповата фаза от новия сезон в Шампионската лига стартира през вчерашния ден и продължава през днешния ден с поредна порция страхотни мачове.

Най-очакваният от днешните конфликти е този сред Интер и Байерн. Той ще се организира на „ Сан Сиро “ в Милано от 22:00 часа българско време и е от група С на шампионата, която бе посочена като най-трудна след жребия. В нея са още тимовете на Барселона и Виктория (Пилзен).

Доста завладяваща е и група „ А “, в която са мачовете Аякс – Рейнджърс и Наполи - Ливърпул. Любопитното е, че последните два тима се срещат за трети път в груповата фаза на Шампионската лига през последните 4 години. Италианците завоюваха и двете си семейства, а на „ Анфийлд “ записаха загуба и тъждество.

През 2018/19 мърсисайдци се класираха за елиминациите като втори в класирането след ПСЖ, а Наполи отиде в Лига Европа, финиширайки трети. Година по-късно и двата тима прескочиха групата – алените я завоюваха, а южняците приключиха втори.

През този сезон противниците наподобяват доста друго. Партенопеите изгубиха вратаря Оспина, опората на отбраната Кулибали, авторитетния халф Фабиан Руис и опитните нападатели Мертенс и Инсинье. Но отборът на Лучано Спалети не губи време и взе съответни заместници – кореецът Мин-Жае Ким към този момент наподобява солидна вероятност в защита, Танги Ндомбеле бе притеглен от Тотнъм, а грузинецът Хвича Кварацхелия е във вихъра си от началото на сезона. 21-годишното крило има 4 гола в първите си 5 мача и ще бъде главната опасност за отбраната на алените.

В същото време в Ливърпул има рецесия с травми от няколко седмици, които оказват отрицателно въздействие на представянето на тима. 7 играчи сигурно няма да вземат участие в конфликта в Неапол – Келъхър, Конате, Рамзи, Наби Кейта, Окслейд-Чембърлейн, Карвальо и Джордан Хендерсън. Вчера стана ясно, че капитанът на Ливърпул ще отсъства към 3 седмици, само че Юрген Клоп въпреки всичко получи положителни вести в навечерието на срещата с Наполи.

Вчера Тиаго тренира наедно със своите съотборници и по този начин травмираните в средата на терена понижават с един. Испанският национал стартира като титуляр на 6 август в първия кръг на Висшата лига против Фулъм, само че бе заменен след 50 минути и от този момент не е играл. Няма гаранции, че Тиаго ще стартира в Неапол, само че завръщането му е основно за Клоп.

Наполи пък най-вероятно ще бъде без своята звезда в офанзива Виктор Осимхен. Вчера от клуба оповестиха, че той не тренира с главната група, защото е получил контузия в края на триумфа с 2:1 над Лацио през миналия уикенд. Нигериецът е с 2 гола през този сезон, а през предишния се разписа 18 пъти във всички шампионати. На негово място се чака да започва привлеченият от Сасуоло Джакомо Распадори.

МАЧОВЕТЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА ДНЕС:

Група А
19:45 Аякс - Рейнджърс
22:00 Наполи - Ливърпул

Група В
22:00, Атлетико Мадрид - Порто
22:00 Брюж - Байер Леверкузен

Група С
22:00 Барселона - Виктория Пилзен
22:00 Интер - Байерн Мюнхен

Група D
19:45 Айнтрахт Франкфурт - Спортинг Лисабон
22:00 Тотнъм - Олимпик Марсилия
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР