Групите в първия етап на Световното първенство през 2026 година,

...
Групите в първия етап на Световното първенство през 2026 година,
Коментари Харесай

Групите на Мондиал 2026 ще бъдат на регионален принцип

Групите в първия стадий на Световното състезание през 2026 година, което ще се организира в Съединени американски щати, Канада и Мексико, ще бъдат на районен принцип, с цел да се избегнат дългите пътувания, разкри президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Това ще бъде първият Мондиал, който се провежда в три разнообразни страни, и първият, който ще одобри 48 тима (досега броят бе 32).

" Предизвикателството ще бъде логистиката ", призна Инфантино, който бе в Лос Анджелис, с цел да показа формалното лого. " Големите дистанции, часовите разлики, климатичните разлики също - височината на Мексико, морското ниво на другите страни ", разяснява той.
" За нас е значимо да създадем добра среда, с цел да бъдат тимовете и почитателите сложени в най-хубавите вероятни условия ", сподели още шефът на международния футбол.
" Това значи, че не би трябвало да се пътува дълго - най-малко първоначално. Ще създадем групи, където ще бъдат основани тимове съгласно жребия ", даде обещание Инфантино.

" Това беше огромното преимущество на Световното състезание в Катар, където всеки състезател бе час след мача в леглото си. През 2026 ще има пътешестване, само че ние ще координираме това и ще създадем най-хубавото за тимовете ", даде обещание президентът.

Бившата звезда на отбора на Съединени американски щати Алекс Лалас, който играе на Световното състезание през 1994 година в родината си, поддържа предложенията на Инфантино.

" Говорим за полети, които от време на време не престават шест часа, за промяна на часови зони. За доста играчи, които идват отдалеко, това ще бъде огромна смяна и за това има смисъл да се създадат групите на регионелн принцип ", сподели той пред Агенция Франс Прес.

Джани Инфантино сподели още, че е оптимист, че ще се стигне до договорка за телевизионните права на Световното състезание по футбол за дами за пет европейски страни - Франция, Германия, Италия, Испания и Англия. Първенството ще се организира след два месеца в Австралия и Нова Зеландия.

" Започнаха договаряния на друго равнище, само че нещата се придвижват ", сподели Инфантино. Той разказа офертите, пристигнали преди няколко седмици, като липса на почитание към женския спорт. ФИФА усили повече от три пъти наградния фонд за Световното състезание за дами от 2019, само че Инфантино сподели, че преди няколко месеца първите предложения от европейски малките екрани за правата са били към 1% от предлагането за Световните шампионати за мъже.

Инфантино даде обещание, че е решен да получи повече пари от най-големите европейски малките екрани, тъй като сумите ще отидат напълно за женския спорт.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР