Групировката не дава повече подробности какво се е случило с

...
Групировката не дава повече подробности какво се е случило с
Коментари Харесай

ISW преди два дни: Хамас се подготвя да обвини Израел за смърт н...

Групировката не дава повече детайлности какво се е случило с тези 50 души.

 

За първи път от началото на войната, израелски танкове навлязоха в Газа за къса интервенция през днешния ден. Войниците са локализирали и поразили голям брой терористи, терористична инфраструктура и пунктове за изстрелване на противотанкови ракети. Акцията е част от подготовката за идващия стадий на бойните дейности, оповестиха въоръжените сили на еврейската страна.

 

" В същото време се приготвяме за сухопътна интервенция. Няма да прецизирам по кое време, по какъв начин и какъв брой, нито съвкупността от съображения, които вземаме поради, по-голямата част от които въобще не са известни на обществото, с цел да спасим живота на нашите бойци ", заяви Бенямин Нетаняху - министър-председател на Израел.

 

" Хамас и съюзническите палестински милиции взеха заложници по време на нападението на 7 октомври, евентуално с цел да възпрат израелска сухопътна интервенция в линията Газа и/или да си обезпечат някакви отстъпки. Действията и реториката на Израел обаче сочат, че Хамас и съюзническите милиции няма да съумеят да провокират тези мечтани резултати. Израел продължава да се приготвя за възможна сухопътна интервенция в Ивицата Газа, а Wall Street Journal заяви, че договарянията сред Израел и Хамас за заложници са се провалили, откакто Хамас е изискал от Израел да позволи доставките на гориво в Ивицата Газа ", продължава анализът на ISW.

 

Миналата седмица Хамас популяризира информация, че над 500 души са били убити в болница в Газа след израелски удар, като по-късно се оказа, че ударът в действителност е пристигнал от палестинската организация  Ислямски джихад.

 

Съобщенията за убитите обаче провокираха яд към Израел, в това число и оспорвания в необятната общност за правото на Държавата Израел да се отбранява.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР