Групата на седемте най-развити индустриални държави - Г-7, ще създаде

...
Групата на седемте най-развити индустриални държави - Г-7, ще създаде
Коментари Харесай

Г-7 ще бори световния глад с 4,5 млрд. долара и създава „клуб за климата”

Групата на седемте най-развити индустриални страни - Г-7, ще сътвори " клуб за климата ", който ще координира битката с климатичните промени в световен мащаб. Това се споделя във финалната декларация от срещата на Г-7 в Германия, заяви Ройтерс. 

Агенцията показва главните акценти от съглашението на водачите на Съединени американски щати, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия и Канада.

" Клуб за климата "

Страните от Г-7 ще основат " клуб за климата ", с цел да поддържат ефикасното използване на Парижкото съглашение по отношение на изменението на климата, се споделя във финалната декларация от срещата в Германия. 

Г-7 ще подчертава върху ролята на индустриалния бранш при климатичните промени и се ангажира с оценка на практиките, при които компании изнасят мощно замърсяващи индустриални мощности в страни с по-либерално екологично законодателство. 

" " Клубът за климата " е междуправителствена организация, която е отворена за всички страни, които са решени да бъде реализирано изцяло използването на Парижкото съглашение за битка с изменението на климата и произлизащите от него договорености, по-специално на Климатичното съглашение от Глазгоу ", афишират водачите от Г-7.

Групата на седемте най-развити индустриални страни се ангажира да постави още повече старания за основаването на фонд от 100 милиарда $ за битка с климатичните промени. 

Санкциите против Русия

" Ще проучим въвеждането на нови ограничения, с които да попречим на Русия да се обогатява от своята военна експанзия ", се споделя във финалното официално съобщение от срещата на Г-7.

Групата на седемте най-развити индустриални страни ще работи за понижаване на зависимостта от доставките на съветски нуклеарни материали за цивилен цели и на съответното съоръжение. На страните, които зависят от тях, ще бъде оказана помощ да намерят различни снабдители.

Страните от Г-7 ще се опитат да спрат по-голяма част от износа на съветски нефт и на петролни артикули по море в световен мащаб. 
Енергийните цени

" В съгласуваност с Международната организация за силата (МАЕ) ще проучим спомагателни благоприятни условия за понижаване на възходящите енергийни цени, с цел да предотвратим натиска, който те оказват върху нашите стопански системи и общества, освен в страните от Г-7, само че и в световен мащаб ", заявяват Седемте.

Те акцентират нуждата от увеличение на доставките от полутечен природен газ на фона на напъните за понижаване на енергийната взаимозависимост от Русия. Страните от Г-7 са безапелационни, че би трябвало да бъдат увеличени вложенията в производството и превозването на полутечен природен газ.

" Ние сме решени да реализираме цялостна или съвсем цялостна декарбонизация на енергийния бранш до 2035 година ", се споделя във финалната декларация от срещата в Германия. 

Храна за нуждаещите се

Страните от Г-7 се ангажират да провиснал още 4,5 милиарда $ в поддръжка на най-засегнатите от глада и недохранването страни. Така общата сума на средствата, които ще бъдат отделени за битката с глада в световен мащаб, ще доближи над 14 милиарда $. 
Седемте най-развити индустриални страни се ангажират да усилят питателните помощи за страните, чието население е застрашено от апетит и недохранване. Г-7 приканва да не бъде лимитиран износът на храни и хранителни артикули в световен мащаб.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР